Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nadkola

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nadkola

Witam
    Będe w tym tyg konserwował podwozie i chcę się zając nadkolem:
    20130908_154229.jpg
    Tak to wygląda tylko lewa strona z drugiej strony jest wszystko dobrze, i teraz pytanie mam zamiar to zeskrobać oczyścić do blachy póki jeszcze jest, i teraz czym to zakonserwować jakiś preparat co polecacie? później na niego lakier. Kolejne pytanie na nadkolach mam takie gumowe/plastikowe jakby uszczelki w tym że właśnie z lewej strony ona odpadała więc ja zciągnąłem i mam w bagażniku jak ja przyczepnic na jakiś klej ? Silikon?

po pierwsze nie zakładaj już tej uszczelki na rant tam tylko pod nią dostaje się woda sół i rdza gotowa a to co masz śmiało musisz wydrapać najlepiej bo gołej blachy czyli szlifierka by sie do tego przydała, a na wykończenie taka szlifierka precyzyjna z małymi kamieniami, potem odtłuścić rant kupić odrdzewiacz np brunox zamalować pędzelkiem, potem kupić podkład reaktywny z novola np na allegro 200ml wystarczy na to możesz już dać konserwację np baranek pod pistolet lub spray, a baranek możesz lakierować jak chcesz bo widać że ruda wychodzi ci jeszcze poza sam rant więc malowanko tej wąskiej części błotnika by sie przydało jeśli dobrze wszystko wykonasz to z 2 lata masz spokoju

Comment

Ja w tamtym roku miałem taką samą sytuację i nic z tym nie robiłem a w tym roku nadkola wyglądają dużo gorzej, sporo rudej wyszło i muszę reparaturki robić.

Comment

Bawienie się z rudą i tak nie da długotrwałego rezultatu. Ja w swojej Hance też miałem ten problem. Co roku drapałem, malowałem itd... U Ciebie jest jeszcze rzecz do odratowania, ale musisz zjechać rudą do golutkiej blachy, Jak zostawisz nawet trochę to i tak się pięknie rozrośnie.
        Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Working...
        X