Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Po deszczu mokra tapicerka przy przednich słupkach.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Po deszczu mokra tapicerka przy przednich słupkach.

Witajcie,

Mam problem z moim Civic'iem. Ostatnio zauważyłem, że po opadach deszczu mam mokrą tapicerkę przy przednich słupkach (zaraz obok przedniej szyby - ZDJĘCIE). Myślałem, że powodem są niedrożne odpływy w szyberdachu, ale po nalaniu nań wody spłynęła ona na ulicę. Drugą opcją może być "luka" w uszczelce przy przedniej szybie - ZDJĘCIE. Kiedy zacząłem lać na nią wodę, po kilku chwilach tapicerka przy szybie robiła się wilgotna. I moje pytanie: co począć w takim przypadku. Czy konieczne jest wyjęcie szyby i wymiana uszczelki czy da się to jakoś "garażowym" sposobem załatwić?

Pozdrawiam
    Piotrek

musiałbyś podjechać do zakładu co montują szyby może by ci to dobrze uszczelnili za wstawienie szyby biorą ok 100zł więc za uszczelnienie nie powinni wziąść dużo

Comment

Problem być może leży w montażu szyby, ale miałem tą samą sytuację. Wklejałem nową szybę, więc od razu po sprawdzałem czy nic nie cieknie, natrafiłem na to samo co Ty. Nie ma o tym za dużo informacji, ale przyczyna najprawdopodobniej leży u zbiegu tej gumy leżącej wzdłuż dachu (od relingów chyba), a uszczelki szyby. Powstają mikropęknięcia dachu w tym miejscu u końca tej właśnie długiej gumowej uszczelki - są to nawet minimalne pęknięcia farby, a woda leci. Rozbierz to miejsce, pociągnij np. sylikonem dekarski (koniecznie plastycznym po wyschnięciu) i będzie dobrze. U mnie podziałało
      Edit: dodam jeszcze, że musisz delikatnie zdemontować tą uszczelkę wokół szyby, da się to zrobić domowo, ale trzeba ostrożnie, bo ma delikatne zaczepy. Całe miejsce obejrzyj dokładnie szukając tych pęknięć dachu.

Comment

Working...
      X