Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak rozebrać środkową kolumne w civic 5d 95 rok

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak rozebrać środkową kolumne w civic 5d 95 rok

mam taki problem jak rozebrac te wszystkie plastkiki tnz ten caly obok hamulca recznego drazka zmiany biegow az po plastiki wokol radia i tych wszystkich pokręteł bo chce załozyc sobie centralke na pilota a zeby t zrobic trzeba sie wpiac w stara ktora znajduje sie gdzies tam własnie pod tymi plastikami gdzies za zaalniczka a chyba ze mozna zaprogramowac jakos pilota uniwersalnego do starej oryginalnej centralki da sie tak :>??

demontarz

żeby dostac się do wszystkich wkrętów mocujących plastiki koryta środkowego prawdopodobnie będziesz musiał zdemontowac fotele jak ściągniesz te plastiki to szukaj wkrętów mocujących konsolę z pokrętłami szukaj po bokach nie jestem pewien na100% ale jak dobrze się rozejrzysz to sobie poradzisz tylko ze spokojem nic na siłę

Comment

robilem juz na sile ale nie popłaciło

Comment

Mucha-a po co fotele wyjmować?
        Odkręcasz 2 wkręty po bokach konsoli,2 przy tylnej popielniczce i 2 pod zaślepką na środku.Musisz jeszcze wyjąć przycisk awaryjek i ogrzewania tylnej szyby tam też są 2.I po bólu.
        Który ja to raz już piszę?Nikomu nie chce się szukać.......
        ビートル ジョン

Comment

ja znalalzlem wszystkei slorbki tylko te poc zaslepka na srodku anie drgna probowalem na wszystkie spsooby i nie ruszy ich za nic :/ sie wkurze i rozwierce a pozniej nagwintuje spowrotem i dobiore nowe sruby:P

Comment

BeatleJohn masz rację mój błąd

Comment

Znajdż wkrętak z sześciokątem np.na klucz 10(są takie w sprzedaży) i pójdzie.
              ビートル ジョン

Comment

ale tam jest na srubokret krzyzakowy a nie na szesciokąt

Comment

Wiem.Kupujesz wkrętak który przy rączce ma sześciokąt na klucz.Zerknij póżniej pójdę do garażu i zrobię fotkę.Lepiej wydać piątaka niż robić sobie robotę na pół dnia.
                  Załączone pliki
                  Last edited by BeatleJohn; 11-01-2009, 12:41.
                  ビートル ジョン

Comment

Panowie a powiedzcie mi jak już odkręcę wszystko to konsola nadal nie chce wyjść ponieważ przystawia albo ręczny albo drążek biegów, pomyślałem że wyciągnę siedzenie i wtedy pójdzie ale skoro można bez wyciągania to może powiecie jak bo mi za nic nie chce wyjść próbowałem już w każdą stronę

Comment

Musisz odkręcić gałkę,zdjąć mieszek,ręczny do góry i musi wyjść
                      ビートル ジョン

Comment

mi sie udało odkrecic te 2 nieszczesne srubki pod recznym co mialem obrobione wiec wpadłem na pomysł zeby dospawac do nich srubokret:P i odkrecilem a teraz załoze srubki z główką na klucz 10 i po problemie nei bedize wiecej problemu z odkrecaniem

Comment

BeatleJohn no właśnie wszystko zrobiłem jak napisałeś ale pomimo tego dalej nie chce wyjść czekam teraz aż zrobi się trochę cieplej i wyciągnę fotel pasażera ale że moja hania nie stoi w garażu to muszę czekać na jakiś powiew ciepła

Comment

A masz włącznik opuszczania prawej szyby na tunelu?
                            ビートル ジョン

Comment

Tak mam ale odpinam go zdejmuję tylną część i właśnie chodzi o to że jakbym nie próbował wyciągnąć zawsze przystawi do ręcznego albo do fotela
                              sorry pewnie powinienem wcześniej napisać mam Honde Civic 5d `98 1.5 vtec

Comment

Working...
                              X