Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zablokowane drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zablokowane drzwi

Witam, zablokowaly mi sie drzwi w hondzie civic VI 3d hatchback.
    Nie da ich sie otworzyc ani "normalnie", ani od srodka ani kluczykiem, nie ma zadnej opcji, dzwi sa caly czas zamkniete. Sa to drzwi od strony pasarzera, dzwi kierowcy dzialaja normalnie wiec da sie jezdzic samochodem jednak jest to bardzo uciazliwe. Czy ktos wie jak otworzyc te drzwi i jak to naprawic? Bede bardzo wdzieczny za jakakolwiek pomoc

PS:Podejzewam ze spadlo mi cieglo.

Spróbuj jeszcze otworzyć jakoś te drzwi, bo jak nie podziała nic to chyba rozbiórka boczka cię czeka, tu masz pokazane co i jak odkręcić https://www.civicforum.pl/showthread...ans%C3%B3w-ej9 , trochę ograniczone pole manewrów będzie ale może jakoś się uda

Comment

Wlasnie planowalem rozebrac boczek ale jak to zrobic przy zamknietych dzwiach ?
      Slyszalem ze da sie je otwozyc na tz "wlamywacza" czyli drutem, problem jest taki ze nie wiem gdzie i jak tym drutem szperac

Comment

Jak by ci się udało poodkręcać te śruby, to górną część można by lekko ściągnąć i odgiąć ją tak że ręka wejdzie, może wtedy byś złapał za te cięgna, lekki harry potter ale może wyjdzie

Comment

czyli odkrecam srube za klamka iw boczku i probuje odciagnac na tyle zeby zmiescila sie reka ? czy moze cos jeszcze musze odkrecic ?
          Sa po drodze jakies zatrzaski/zabezpieczenia ?

Comment

Jak wykręcisz te śrubki, to boczek jest wciśnięty na zatrzaski i założony na rant drzwi od góry właśnie, może uda się ściągnąć chociaż prawy bok tego boczku na tyle aby rękę wsadzić.

Comment

Working...
            X