Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyjęcie wykładziny 3D

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wyjęcie wykładziny 3D

Witojcie,

Jako, że wiosna za pasem chciałbym między innymi przeprać wykładzinę w żółtku. Ktoś może pomóc instrukcjami w jaki sposób bezproblemowo wymontować całą wykładzinę. Czy jest to w miarę bezproblemowe czy lepiej w weekend się za to nie zabierać??

Z góry dziękuję za info.

Pozdro.
    Cris
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

wiesz kolego w warsztatach co piora tapicerki to wyjmują tylko fotele i jest wtedy super dostep do prania sam tez tak robiłem jak miałem honde i było ok za ten czas to wyjmiesz wykładzinę to już prawie masz wyprane

Comment

Dokładnie jak pisze jump, wypierz ją sobie wykręcając fotele albo zleć komuś kto posiada karchera i susz mu głowę o wyjęcie foteli bądź wyjmij je sam, a potem je włożysz. To najlepszy i najszybszy sposób

Comment

Mowicie zeby prac karcherem? Ja mialem w zamysle Vanish do dywanow i szczota i heja
        Mam w sumie dostep do Karchera i to moze sie udac
        dzieki za podpowiedzi

PS. Chociaz mialem w planie od razu zajrzec pod wykladzine, co tam piszczy ewentualnie pociagnac jakies nieco grubsze kable do glosnikow... A tak czysto teoretycznie to bardzo jest to skomplikowana operacja?
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2

Comment

Czy wyjęcie foteli to bardzo skomplikowana operacja czy pranie samo? I to i to nie jest skomplikowane pranie może być czasochłonne i "siłochłonne" jak chcesz to robić szczotką i vaniszem Wyjęcie foteli to raptem kilka śrub które ładnie się powinny odkręcić, dojście też nie takie trudne więc spokojnie sobie poradzisz
          Last edited by Barti82; 10-04-2013, 09:16.
          Mój szarak

Comment

Nie chodzi o wyjecie foteli. wyjmowalem juz prosta sprawa

chodzi o zdjecie - wyjecie calej wykladziny z samochodu. Czy sa jakies ukryte zaczepy, rzepy itd itp
            The 1st. - EJ9
            The 2nd. - ES7
            The 3rd. - FD7
            The 4th. - CU2

Comment

Nie jest to skomplikowane, musisz zdemontować fotele, odkręcić panel od ręcznego i odpiąć spinki które znajdują się na brzegach wykładziny o ile jeszcze są
              Dasz radę tylko to syzyfowa praca. Więcej problemu będziesz miał z ułożeniem niż wyjęciem.
              Jak dla mnie mija się to z celem tak samo jak szorowanie wykładziny vanishem. Niestety w wykładzinie masz sporo piachu i nie ma siły abyś wyczyścił to szczoteczką.
              Potrzebujesz do tego siły wyciągania brudu, chyba że Twoje oko i Twoja determinacja pozwoli Ci na dokładne wyciąganie ziarenka po ziarenku
              Odpuść, pożycz karchera, wyjmij fotele i czyść do czasu aż Twoje oko zobaczy zadowalający efekt

Comment

Karl ładnie to opisał Ale myślę że to jak z włosami tak i z wykładziną, ona już jest ułożona jak ja wyjmiesz to ułoży się w miarę dobrze, ale Karl ma rację nie ma sensu wyjmowac jej, wystarczy porządnie wyczyścić karcherem który wyciągnie piach, no chyba że jak pisał Cris chcę obejrzeć jak to wygląda pod spodem
                Mój szarak

Comment

Nie ukrywam, ze chcialbym wlasnie dobrac sie do tego co jest pod spodem... w jakim stanie jest tam to wszystko zachowane... Jesli trzeba bedzie wyczyscic odtluscic i maznac jakims antykorozyjnym czyms...

Zobaczymy jak z pogoda bedzie i z czasem. jak bedzie i jedno i drugie to chyba sie zabiore za ta operacje

Tylko przydalyby sie wskazowko od kogos kto wie albo juz takie cos robil
                  The 1st. - EJ9
                  The 2nd. - ES7
                  The 3rd. - FD7
                  The 4th. - CU2

Comment

Working...
                  X