Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zablokowane drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zablokowane drzwi

Witam!!! mam problem! nie mogę otworzyć drzwi przednich prawych (pasażera) w HC 5d, prawdopodobnie zablokował się centralny zamek i nie podnosi do końca, ma ktoś może pomysł jak dostać się do wnętrza drzwi, czy da się sciągnąć boczek bez otwierania drzwi??

Karkołomne o ile wogóle wykonalne bez jego uszkodzenia. Chyba nikt nie próbował tak się bawić. Natomiast jak rozumieć "zablokował się CZ i nie podnosi do końca" ? A ręcznie od środka nie da się otworzyć ? Siłownik mógł paść ale cięgno od ręcznego otwierania powinno działać. No chyba że to ono spadło a były powiązane.

Comment

Centralny wypycha bolec ale nie może go wypchnąć do końca, czyli drzwi cały czas są zamknięte próbowałem ręcznie ale też nie da rady

Comment

Zanim zaczniesz demontować boczek przeczytaj https://www.civicforum.pl/showthread...lokowane-drzwi. i to https://www.civicforum.pl/showthread...zwi-VI-gen-5Do
        Demontaż tapicerki znacznie by ułatwiło wymontowanie fotela pasażera.
        Spróbuj jednak manewru "oskrzydlającego" tzn. ciągniesz za klamkę i podciągasz bolec napierając na drzwi.
        Powodzenia.

Comment

a czemu chcesz ściągać boczek bez otwierania drzwi? to nie lepiej z kluczyka otworzyć je od zewnątrz i wtedy rozbierać?
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Kluczykiem nie otworzy, prawdopodobnie wymieniana była wkładka zamka przez poprzedniego właściciela

Comment

Odgrzeję kotleta, jak poradziłeś sobie z tym problemem? Sam nie mogę swoich drzwi otworzyć, zamek chyba wyłamany, od środka nie mogę odblokować.

Comment

Witam. Zatrzasnęły mi się tylne lewe drzwi, nie otworzą się klamką zewnętrzną i wewnętrzną czyli boczka nie zdejme. Wpadłem na taki pomysł żeby wyciąć górny lewy kawałek boczka żeby dostać się do zamka. Nie chce urywać klamki zewnętrznej żeby otworzyć te cholerne drzwi... Dobry pomysł?

Comment

Working...
                X