Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

grill obdarty

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• grill obdarty

grill w civicu i znaczek H jest chyba chromowany. jezeli ta srebrna pokrywa jest zdarta do czarnego da sie to znow pokryc tym srebrnym czyms? gdzie takie cos zrobia i ile to bedzie kosztowalo

możesz to oddać to chromowania ale nie wiem czy to jest chrom czy tylko taka farba bo jeśli farba to dobry lakiernik ci to zrobi bez problemu koszt też nie powinien być duży to mały element
    np taka farba https://allegro.pl/farba-zlota-srebr...111626464.html do tego podkład i lakier bezbarwny możesz samemu też spróbować jeśli masz chęci

Comment

Możesz kupić znaczek i ramkę z używki. Ale imho najtaniej wyjdzie kupić w OBI/Castorama/Praktiker farbę "chromową". Efekt chromu jest całkiem przyzwoity.
      LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
      sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zrób tak jak radzi majkel79 ,ja tak zrobiłem przy motocyklu ,efekt bardzo zadowalający.
        Last edited by RR1; 20-02-2012, 15:55.

Comment

nie widac roznicy ? miedzy orginalnym a malowanym?

Comment

patyczak94
            ramka "gryla" i literka H nie są malowane farbą! To nie jest farba.
            PS. Z własnego doświadczenia, farba zwana farbą chromową z bardzo efektownym korkiem na puszce spreyu nie odzwierciedli Ci oryginalnego efektu nawet w 50%.
            Załączone pliki
            TYLKO NIELICZNI sigpic ZOSTAJĄ WYBRANI.

Comment

Zamieszczone przez FuBlee Zobacz posta
              patyczak94
              ramka "gryla" i literka H nie są malowane farbą! To nie jest farba.
              PS. Z własnego doświadczenia, farba zwana farbą chromową z bardzo efektownym korkiem na puszce spreyu nie odzwierciedli Ci oryginalnego efektu nawet w 50%.
              Zaraz, zaraz - przecież nikt kolegi nie wprowadza w błąd, że oryginały są malowane farbą

patyczak - ja na Twoim miejscu kupił bym farbę, zrobił test na jakimś plastikowym elemencie - nie samochodowym - (oczywiście z podkładem i ewentualnym bezbarwnym na koniec). Jeżeli efekt by mnie nie zadowolił to bym brał używkę. Ale skoro zamierzasz wymienić/pomalować oba elementy to nie będzie się to tak rzucać w oczy - nawet jeśli efekt będzie inny niż w oryginale. Więc nie wiem czy malowanie to nie najlepszy sposób. Pozdro
              LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
              sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

zawsze można oddać do chromowania ale to chyba zbyt dużo wyjdzie więc dobra używka pozostaje

Comment

Working...
                X