Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pokrętło ciepło zimno

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pokrętło ciepło zimno

witam mam taki problem że pokrętło ciepło zimno kręci się do połowy i dalej nie da rady i pozatym jak jest na zimno to leci ciepłe powietrze tak jakby prazeskoczyło tam w srodku na lekkie otwarcie da się to jakoś zrobic czy tylko wymiana bede musiał w tygodniu to rozebrac może jakaś zębatka sie wyłamałą

wszystko jest ok.. musisz tylko rozebrać konsolę środkową i założyć linkę od pokrętła bo spadła i przesmaruj ten zółty suwak od klapki ciepłe/zimne

Comment

a co miałeś taką sytuację?ostatnio już mi tak przytrzymywało pokrętło jak chciałem dać na ciepłe powietrze a dziś tylko do połowy i dalej lipa tylko zastanawia mnie czemu jak mam na zimno to leci ciepłe powietrze jutro lub w poniedziałek rozkręcę to i zobacze co z ta linka

Comment

miałem tak że jak kręciłem na zimne to w połowie coś blokowało potem coś strzeliło i cały czas ciepłe powietrze leciało w każdej pozycji pokrętła.. rozebrałem założyłem linkę nasmarowałem i jest cacy

Comment

a trudno jest założyć tą linkę to ja mam identycznie jak ty do połowy potem nic i trzask słychac jutro za to sie wezme

Comment

tzn jak rozbierzesz konsolę to musisz odkręcić biały panel i go wyciągnąć. będziesz widział linkę która wypadła.. no i tam jest blaszka która tą linkę dociska. odkręcasz tą blaszkę trzyma się na jednej śrubce wkładasz linkę pod blaszkę i przykręcasz blaszkę.. żeby było Ci łatwiej to odczep linkę z drugiej strony tam pod nogami bo inaczej nie założysz jej przy pokrętle.. potem wszystko składasz smarujesz i działa

Comment

jednak dziś to rozkręciłem i lipa właśnie ten plastik co jest blaszka mocująca pancerz linki jest pękniety i nie trzyma dobrze śrubki pancerza więc w przyszłym miesiącu kupię używany panel i tylko linki włożę i będzie chodzić ale nie powiem jest troche z tym roboty mało miejsca na śrubokręty

Comment

miejsce jak miejsce jak rozepniesz linki to zrobisz to w 10 minut + skręcenie konsoli

Comment

a jeszcze takie jedno pytanko jak rozpiąc te linki reką wyczuwałem tam za konsola środkowa że recznie moża regulowac miejsce naweiwu tzn na nogi szybe itd i ta drugą linke od ciepło zimno też wyczuwałem

Comment

dzięki juz sam znalazłem jak sie odpina te linki prosta sprawa wystarczy położyc sie pod kierownica i już je widać zaczepione w takich plastikowych zaciskach wystarczy pociągnąc na dół i zrobione dzięki za pomoc już zamówiłem nowy panel jak przyjdzie szybko go założę

Comment

Working...
                    X