Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regeneracja powłoki lakierniczej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Regeneracja powłoki lakierniczej

Moja Honda kończy w tym roku 15 lat, stan techniczny jest bez zarzutów ale powłoka lakiernicza ma już wiele widocznych rys i odbić lakieru. Jakich środków mogę użyć żeby przywrócić powłoce lakierniczej dawną świetność i zniwelować niedoskonałości?

Pozdrawiam
    EX Civic FN1
    EX Civic ED7
    EX Civic EP2
    EX Civic FD7 FL
    EX Civic FN2
    EX Civic FG1
    EX Civic FD7
    EX Civic EM2
    EX Accord CL3
    EX Accord CG8
    EX Civic MB6
    EX Civic MB4
    EX Civic MB2

Mozesz sam zrobic polerke jakas paste lekkoscierna albo jakims innym specyfikiem albo oddac auto do zakladu gdzie zrobia to za Ciebie ale za to profesjonalnie i ze swietnym efektem ale cos za cos - ta opcja bedzie duzo drozsza.

Pozdro
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

A co sądzisz o regeneratorze lakieru T-Cut Color Fast?
      EX Civic FN1
      EX Civic ED7
      EX Civic EP2
      EX Civic FD7 FL
      EX Civic FN2
      EX Civic FG1
      EX Civic FD7
      EX Civic EM2
      EX Accord CL3
      EX Accord CG8
      EX Civic MB6
      EX Civic MB4
      EX Civic MB2

Comment

Nie uzywalem nigdy.

Wiem ze wiele osob poleca chemie samochodowa SONAX. Ja swoj polerowalem zwykla pasta lekkoscierna Tempo i w sumie zadowolony bylem z efektu koncowego
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2

Comment

T-Cut nie stosowałem, ale uzywałem Car Plan - koloryzujący na ciemnozielonym Punto. Efekt naprawdę był świetny! Auto po woskowaniu miało bardzo świeży, głęboki kolor. Ale jak masz bardzo zmęczony lakier, to ja bym zrobił tak: najpierw lekkościerna Tempo, potem koloryzujący wosk
          Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Zamieszczone przez Remek Zobacz posta
            Ale jak masz bardzo zmęczony lakier, to ja bym zrobił tak: najpierw lekkościerna Tempo, potem koloryzujący wosk
            Robiłem tak jesienią, pasta tempo i potem wosk koloryzujący sonax, efekt bardzo fajny, tylko szkoda że z czasem po kilku myciach słabnie ale to norma.

Comment

Ja używałem wosku który w sobie zawierał już pastę polerską o bardzo małej garmaturze, do tego tarcza polerska na wiertarkę. Wcześniej usunołem za pomocą specjalnego rozpuszczalnika stare powłoki woskowe. Efekt doskonały - woskowania dokonałem w połowie jesieni i do dziś auto błyszczy.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
              http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
              http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

Troszkę odgrzeję kotleta, ale używam od jakiegoś czasu i naprawdę szczerze polecam politurę do starego lakieru firmy WURTH. Buteleczka ok. 55zł, ale za to efekt super.
                U mnie w Hondzie lakier lekko juz zmatowiał po 12 latach poprzez automatyczne myjki z twardymi szczotkami, politura tutaj sprawdza się super. Dwa razy do roku na wiosnę i przed zimą polerka i jest ok.

Comment

Zamieszczone przez Crisownik Zobacz posta
                  Nie uzywalem nigdy.
                  Ja swoj polerowalem zwykla pasta lekkoscierna Tempo
                  Tempo nie nadaje się do polerowania. To jest pasta ścierna i pod światło widać po niej ogromne rysy. Przejrzyj jakiekolwiek forum o autodetalingu i pasta TEMPO to jeden z grzechów głównych.

Comment

ja rok temu polerowalem auto, kolega dal mi jakas paste podobno dobra kupil ja w jakim sklepie w niemczech gdy kupowal swoj samochod, i efekt byl taki (a nawet nadal jest) ze wlasnie mam ryski na lakierze z bliskiej odleglosci do widac, bede musial jeszcze raz polerowac tylko juz teraz kupie sam cos sprawdzonego...

Comment

pasta farecla potem mleczko finisz i masz lakier jak lustro na sam koniec mozna dac wosk nabłyszczajacy

Comment

Working...
                      X