Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podgrzewana przednia szyba

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• podgrzewana przednia szyba

witam.

mam następujące pytanie:

czy w hondzie civic VI gen 2000 r 1.4 i, przednia szyba jest podgrzewana??

jeśli nie, czy jest możliwość założenia??

narzeczona jeździ Hanią i strasznie mi się żali, że jej paruje szyba, nie mam jeszcze wszystkiego uszczelnionego dokładnie, nie zbiera mi się woda w kabinie ani od strony pasażera ani kierowcy. w bagażniku niestety tak, ale jak będę na urlopie to uszczelnię.
    czytałem też o czyszczeniu wiatraka i osuszaniu kanalików.

bardzo proszę o konkretne odpowiedzi i pozdrawiam.

Witam, podgrzewanej przedniej szyby raczej zamontować się nie da, pytanie co chcesz uszczelniać (!?), ponieważ z tyłu auta, koło zderzaka są specjalne odpowietrzniki, które mogą być zasyfione. Jeżeli jest klima w aucie to warto ją włączać, żeby odparować szybę, do tego nie zaszkodzi wymiana filtra kabinowego i czyszczenie wiatraka. A co do wody w bagażniku to sprawdź te odpowietrzniki, bo może już uszczelki się zużyły.
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

zeby miec podgrzewana przednia szybe to trzeba założyc taką szybe i podłączyc elektryke

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
      Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

tomos:

muszę uszczelnić te odpowietrzniki w bagażniku i przyjrzeć się uszczelkom od tylnich lamp..

filtr został wymieniony w zeszłym tygodniu, a wiatrak wyczyszczę jak będę na urlopie.

dziękuję za odp.
        pozdrawiam

sebastianlec:

czyli istnieje taka możliwość?? dziękuje za odp pozdrawiam
        Last edited by qaswad10; 23-07-2011, 19:11.

Comment

a istnieje takie coś jak podgrzewana przednia szyba , to nie jest aby zabronione chyba takie pasy poziome powodują złudzenie optyczne w postrzeganiu odległości
          sigpic

Comment

Tylko uważaj przy uszczelnianiu, żeby nie zakleić przelotu samych odpowietrzników, bo później będzie problem z cyrkulacją powietrza. Co do samej szyby to nie jest to zabronione, bo podgrzewany np w Fordach jest tylko dół szyby i chyba boki.
            http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Zamieszczone przez bartholomew982 Zobacz posta
              a istnieje takie coś jak podgrzewana przednia szyba , to nie jest aby zabronione chyba takie pasy poziome powodują złudzenie optyczne w postrzeganiu odległości
              Nie pij juz proszę w przedniej szybie podgrzewanej nie ma takich pasów jak w tylnej Jest to innym systemem rozwiązane Aleś wymyślił ....

Comment

Working...
              X