Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 pytania wentylator i suwak nadmuchu zimne ciepłe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 2 pytania wentylator i suwak nadmuchu zimne ciepłe

1. dziś zaobserwowałem ze na 1 biegu wentylator chodzi cicho i gładko na pozostałych 2,3,4 słychać coś w rodzaju buczenia

2. suwak nadmuchu zimne -ciepłe po przesunięciu w pozycje ciepłe nie dochodzi do końca brakuje jakieś 2 cm czyli staje w pozycja połowę ciepłe niby dmucha ciepłym dociśnięcie do końca nic nie daje wraca do pozycja 2 cm do tyłu

1. Syfy w wentylatorze, wykręć schowek pasażera, wykręć wiatrak i go wyczyść.
    2. Pewnie linka się zacina, ale nie wiem co dokładnie.
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

1.sprawdzę wentylator
      2.można jakoś to rozebrać

Comment

Trzeba zdjąć pokrętła i rozebrać konsolę środkową, wtedy masz dostęp do linek.
        http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

przed rozebraniem konsoli otwórz maskę po lewej stronie w głąb komory na wężu masz zamontowaną przepustnice do której jest poprowadzone cięgno a nie linka ono lubi się zginać przy końcu gdy wchodzi do pancerza
          D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM

Comment

A jak rozebrać konsole jeśli był gdzieś ten temat opisany to proszę o link

Comment

chyba było to opisane w dziale zrób to sam poszukaj

Comment

mam może ktoś sposób na odkręcenie tych 2 śrubek pod ręcznym bo u mnie to niczym nie idzie odkręcić

Comment

U mnie pomógł młotek, z tym że nie pamiętam czy tam ten śrubki są na krzyżaka czy nasadkę, mniejsza z tym załóżmy że to śruby na nasadkę, bierzesz nasadkę, przedłużkę do nasadek, nakładasz na śrubę i uderzasz całość dwa razy młotkiem, nie za mocno nie za słabo, tak tylko żeby gwint zruszyć. Po tym zabiegu śruby puściły.
                  - Stuk! Puk!
                  - Kto tam?
                  - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Gorzej bo są na krzyżak i trzymają jak opętane zalałem olejem może pomoże zobaczę

Comment

Zamieszczone przez lato11 Zobacz posta
                      Gorzej bo są na krzyżak i trzymają jak opętane zalałem olejem może pomoże zobaczę
                      U mnie pomogła dopiero wiertarka.
                      Jeżeli już odkręcisz polecam założyć śruby z łbem 6-kątnym. Zawsze to na przyszłość lepiej odkręcić niż śrubokrętem.

Comment

te śruby są bardzo zapieczone niestety ja je rozwierciłem wiertarka żeby łebki uleciały i skleiłem to potem silikonem i fajnie sie trzyma możesz próbować odrdzewiaczem pare razy psiknąć od spodu tez by sie przydało i końcówka ph3 mocna i długa przedłużka ok 30-40cm może pomoże o ile nie zjechałeś już miejsca gdzie wchodzi końcówka

Comment

chyba wezmę i rozwierce te śruby bo co innego nie pomoże dzięki za rady

Comment

Zamieszczone przez momo05 Zobacz posta

2. suwak nadmuchu zimne -ciepłe po przesunięciu w pozycje ciepłe nie dochodzi do końca brakuje jakieś 2 cm czyli staje w pozycja połowę ciepłe niby dmucha ciepłym dociśnięcie do końca nic nie daje wraca do pozycja 2 cm do tyłu
                            Jak poznasz przyczynę dlaczego pokrętło się zblokowało- bo od tygodnia mam identyczny objaw to puść jakieś info.Pozdrawiam.

PS.Jeśli zrobie to pierwszy to ja odpiszę.

Comment

Working...
                            X