Witam chciałem się pozbyć znaczków Honda i Civic z tylnej klapy ma ktoś jakiś patent na to żeby np. nie odeszły razem z lakierem lub nie było innych niespodzianek ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Odklejanie znaczków z klapy
Collapse
X
-
Opalarką nagrzej i ładnie klej puści, przy ścieraniu reszty kleju posiłkuj się benzyną ekstakcyjną lub nitro (z tym bardzo ostrożnie bo lakier może spalić!).Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.
-
Zamieszczone przez Domanoid Zobacz postaOpalarką nagrzej i ładnie klej puści, przy ścieraniu reszty kleju posiłkuj się benzyną ekstakcyjną lub nitro (z tym bardzo ostrożnie bo lakier może spalić!).Zamieszczone przez Baster Zobacz postaJa bym sie nie brał za benzynę ekstrakcyjną... najbezpieczniejsza bedzie lakowa...Last edited by majkel79; 09-05-2011, 19:18.
Comment
-
Zamieszczone przez majkel79 Zobacz postaA po co narażać lakier na takie wrażenia? Koledzy doradzacie z doświadczenia czy ze słyszenia? Żadnego opalania i żadnego nitro - tylko zniszczysz lakier. Podcinasz emblemat żyłką/mocną nitką. Potem większe części taśmy klejącej zdejmujesz palcami i na koniec wystarczy spolerować pozostałe miejsce bardzo niewielką ilością pasty tempo. Patent sprawdzony a efekt idealny - możesz zobaczyć u mnie.
Comment
-
Zamieszczone przez Baster Zobacz postaOczywiście że z doświadczenia. Po co miał bym doradzać coś co nie mam pewności że zadziała. Może i masz racje z tą żyłką brzmi ciekawie.
Comment
-
Skoro wolisz spolerować lakier zamiast wyczyścić ekstrakcyjną to Twój wybór, ja bym nie polerował i tak już starego lakieru, warstwa ochronna cieniutka i jeszcze ją trzeć?
Benzyna ekstrakcyjna nie gryzie lakieru. Nitro tak i to bardzo, dlatego napisałem żeby jeśli już to z ogromną uwagą.
Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.
Comment
-
Sprawa wygląda tak że benzyna akstrakcyjna podołała zadaniu ale w części, ślad po znaczku pozostał i to dość widoczny nie wiem chyba to resztki kleju tak jakby zarysy krawędzi znaczka, czego nie dało sie usunąć benzyną ekstrakcyjną mimo iż naprawde tarłem ile wlezie przez spory czas i spolerowanie to ostateczność bo wątpie żeby był jakiś inny środek który to usunie bez delikatnej ingerencji w powłoke lakieru swoją drogą stary czy nie stary lakier ale musze przyznac że akurat u mnie jak na rocznik 2000 lakier jest w świetnym stanie pomimo delikatnych rys w niektórych miejscach które oczywiście są skutkiem mojego nieprzemyślanego mycia auta
Comment
-
Zamieszczone przez Domanoid Zobacz postaSkoro wolisz spolerować lakier zamiast wyczyścić ekstrakcyjną to Twój wybór, ja bym nie polerował i tak już starego lakieru, warstwa ochronna cieniutka i jeszcze ją trzeć?
Benzyna ekstrakcyjna nie gryzie lakieru. Nitro tak i to bardzo, dlatego napisałem żeby jeśli już to z ogromną uwagą.
Comment
Comment