Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Licznik oszukuje o prawie 50 km/h

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Licznik oszukuje o prawie 50 km/h

Witam, posiadam honde 5d z 1998r z silnikiem 2.0 TD i zauwazylem zle wskazywana predkosc, mierzylem to jadac na rowni z innym samochodem i roznica wyszla okolo 50 km/h. Czy moze ktos mial cos podobnego u siebie lub wie w czym tkwi problem. Z góry dziekuje

skąd wiesz że to twój akurat przekłamuje

Comment

Najlepiej pożycz od kogoś nawigację lub uruchom w telefonie i ona wskaże Ci prędkość z jaką jedziesz i w tedy zobacz czy Ci przekłamuje.
      http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

skąd wiesz że to twój akurat przekłamuje

Ale takie wielkie przekłamania to ciężko nie zauważyć... Przecież wielka różnica jechać 100km/h a 50km/h.
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2
        ------------------------------------------------------------------

Comment

nawigacje tez dobrze nie pokazuje.... bardziej wiarygodne jest porównanie z innym autem a jak wyżej kolega pisze cieżko nie zauważyc takiej różnicy

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
          Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

To wygląda jak by szybkościomierz w milach pokazywał

Comment

Kolego 60 mil/h to około 100 km/h. Przyjrzyj się na liczniku masz napisane oznaczenia MPH i KmPH (te wytłuszczone to prędkość "główna", np. wytłuszczone MPH to oznacza, że licznik jest wyskalowany w milach). Po za tym pod większymi cyframi są mniejsze. Jeśli tak masz to masz licznik w milach.
              Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

no wlasnie ciezko czegos takiego nie zauwazyc, jadac piątką okolo 3 tys obrotow mam 220 na liczniku a realnie to jade moze kolo 150- 160 wiec wiadomo ze cos jest nie tak. Pytanie tylko teraz w czym to moze byc problem, mechanik powiedzial ze moze to byc problem skrzyni, ze jest wstawiona od benzyniaka albo wogole innego samochodu. Moim zdaniem to poprostu ktos kiedys cofal licznik i spieprzyl cos. Co o tym sądzicie

Comment

Nie wiem jak inni ale mi się wydaje ze przy 3 tys. na piątce nie polecisz 150-160 tylko kolo 120 wiec jak na budziku masz 220 to napewno nie jest to problem KPH lub MPH
                  The 1st. - EJ9
                  The 2nd. - ES7
                  The 3rd. - FD7
                  The 4th. - CU2

Comment

to diesel, przy 2 tys obrotow jest 90 a przy 3 powyżej 140, ale to nie o to chodzi hehe. Licznik mam normalny jak w kazdej hondzie a jak bym mial w milach to przeciez mialbym predkosc na liczniku mniejsza od rzeczywistej

Comment

Jak masz możliwość, to podepnij zegary z innego civica td i się wyjaśni

Comment

Working...
                      X