Witam dzisiaj umówiłem się z kolegą aby pościągać plastiki z tyłu całe boczki w celu wygłuszenia autka.Piękna pogoda ,słoneczko świeci ze aż chce się przy autku coś porobić .Uradowany ze udało się ściągnąć prawy tylni bok co zobaczyłem??RDZE RDZE RDZE RDZE od środka auto gnije na nadkolu w i w dolnej czesci samochodu wszystko od środka ;/Rdza już jest na takim poziomie ze miejscami można ją wykruszyć ,miał ktoś z was taki problem??Ja już jestem załamany ze kupiłem kompletną padline ;/co o tym myślicie jest jakaś szansa żeby to zrobić można z tym poczekać do wiosny??Włożyłem juz dużo w te auto i szkoda mi je sprzedać i to w takim stanie i chciałbym je zrobić ale czy da sie to zrobić ??Wymiana całego boku to już chyba na prawdę mocne pieniądze.Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi (załamany Jackob )
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rdza część II ,ręce opadają;/;/
Collapse
X
-
No wiesz kolego hmm co Ci poradzić może zacznij od tego jaki masz model, rok etc. abyśmy wiedzieli o czym mówimy... jest kilka sposobów na to by to zrobić nawet nie dużym kosztem... zastanawia mnie tylny lewy bok chodzi Ci o tą plastikową maskownice od środka bagażnika? Najlepiej jak byś zdj. podesłam byśmy mieli lepsze rozeznanie w sytuacji.
-
Mam honde civic 1.4 z 96r 3d .Rozebrałem cały bok plastikowy od strony pasażera,rdza jest na nadkolu od wewnątrz samochodu na nadkolu i na samym dole .Dodam teraz takie zdjęcie zeby pokazać gdzie jest rdza https://img151.imageshack.us/i/bagaznik4.jpg/ ,rdza jest tam w środku nie na wierzchu .Do tego już chyba nie ma reperaturki np całego nadkola??:/
Comment
-
Słuchaj możesz zrobić tak... jeśli jest to możliwe wyciąć ten fragment i wziąść kawalek blaszki najlepsza z dezodorantu przynitować a potem pokryć masą klejąco uszczelniająca Wirta i pomalować... ja tek kiedyś zrobilem w ojca aucie i już 2 rok smiga i nic sie nie dzieje... ale fakt najlepiej by bylo wspawać nowy element.
Comment
-
No do lakiernika na wiosnę i tak jadę bo mam rdze na nadkolu na zewnątrz więc autko będzie cięte ale czy taki właśnie element można kupić .Rdza jest w tym miejscu gdzie zamalowałem tylko ze od środka https://img152.imageshack.us/i/hondacivic14.jpg/
Comment
-
-
Wg mnie bierze wszędzie tam gdzie goła blacha dostanie wilgoć. Ja mam wcześniejszą generacje od ciebie i pod tymi listwami z tyłu miałem dziury ogromne jak ściągnąłem plastiki od środka to dopiero pokazało się ile roboty jest ale powiedziałem sobie że do puki z tym nie skończę to plastików nie zakładam.
Comment
Comment