Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fotele z Rover 200 3D do civica ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Fotele z Rover 200 3D do civica ?

Witam mam takie pytanie czy fotele i kanapa z rovera 200 pasują do Hondy civic ?
    Jak wiadomo to blizniacze auta, jednak w civicu skóra to rzadkosc a z rovera jeszcze idzie ją dorwać i w niezłych pieniadzach
    Czekam na odp

Ciężko powiedzieć. Jeśli masz dostęp do tego Rovera to zmierz rozstaw szyn i śrub i porównaj z fotlami w Civicu. Kanapę też porównaj w podobny sposób.

Comment

No i kolego jak możesz to napisz czy pasuje bo sam jestem ciekawy

Comment

Nie mam niestety do nich dostępu ale z tego co patrzyłem po allegro to cos by znalazl

Comment

Od kiedy Rover 200 to bliźniak Civica 6gen? II generacja Rovera 200 jest podobna do Concerto, a III to samodzielna konstrukcja Rovera. Natomiast modele 400 są podobne do Civica 6 gen 5D.

Comment

"Natomiast modele 400 są podobne do Civica 6 gen 5D. " - są bliźniacze. Honda dała silniki (oprócz diesla), a rover karoserię. W tych modelach wnętrze jest wymienne.

Comment

Zamieszczone przez Duff Zobacz posta
              Honda dała silniki (oprócz diesla), a rover karoserię.
              Oł noł...

Hasło klucz - Honda Domani

Comment

To jak w końcu?

Comment

Na Domani (1992) zrobili bliźniacze VI-gen. 5D i Rovera 400 (09.1994)

Rover od siebie dał Hondzie silnik diesla i plastikowe drewno na desce. Buda, zawias, benzynowe silniki i koncepcja wnętrza są stricte hondowskie, bo wzięte z japońskiego Domani, które z sedana przeprojektowano na liftbacka i uruchomiono produkcje w UK

Comment

Dokładnie. Żaden silnik benzynowy w Roverze nie jest konstrukcją Hondy.

Comment

Zamieszczone przez mafia35 Zobacz posta
                      Dokładnie. Żaden silnik benzynowy w Roverze nie jest konstrukcją Hondy.
                      W Roverze był m.in. D15Z6, który jest konstrukcją Hondy.

Comment

W nowszym Roverze 400 występował D16B2 ze skrzynią automatyczną ale ciężko takiego trafić. W starszych seriach 200 i 400 też były hondowskie D16 wzięte z Concerto. Prawda jest taka że to Rover kopiował sobie od Hondy (Concerto, Domani, Civic 5d) i pewne rzeczy przerabiał po swojemu, a nie odwrotnie. Jedyny udział Rovera w naszych Civicach 5d to jak pisałem - diesel i plastikowe drewno na desce

Comment

Working...
                        X