Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lampy angielskie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• lampy angielskie

Potrzebuje prawej przedniej lampy do Hani VI 1995r. Jednak wszędzie trafiam na lampy angielskie. Jak zostałem poinformowany zostały one zbudowane do ruchu lewostronnego. Dlatego mam pytanie, czy mimo to da się je użytkować w Polsce? Czy może da się je jakoś przerobić?
    Civic VI 1.5 V-tec 1995 r. Sedan 4D

Jak założysz angielskie ( do ruchu lewostronnego) to będziesz miał źle oświetloną drogę i będziesz oślepiał jadących z naprzeciwka (kierują snop światła na lewą stronę), dodatkowo nie ma szans że przejdzie przegląd, za to duże szanse na zabranie dowodu.

Żeby przerobić trzeba by wymienić w nich element rozpraszający światło, co jest nie zawsze możliwe.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Od siebie dodam tylko, że miałem Angielskie
      Dowiedziałem się tego na przeglądzie, Pan ustawił najlepiej jak się da uśmiechnął się i skasował 90 PLN

Nikt nie oślepiał, nikt nie narzekał to i ja lamp nie zmieniałem. Dobrze NIE robiłem

Comment

lampe da sie rozkleic i przelozyc sam odblask

Comment

Większość ofert będzie od anglików. Prawostronne kupisz w ASO, ale zapłacisz ok. 500 zł z jedną. Patrz na dział giełda, dużo osób tam sprzedaje reflektory z europejskich wersji.

Comment

Mam jeszcze parę pytań.
            1. Czy jest możliwość odróżnienia lampy angielskiej od europejskiej "na oko", bez montowania?
            2. Czy lampy przednie od Civica VI 95/99 w modelach 5D i 3D różnią się od siebie? Czy trzeba zwracać na to uwagę przy kupnie?

Comment

Ad.1 Różnicę zobaczysz po kloszu. Lampy angielskie mają oznaczenie, że to na tamten rynek (chyba strzałka w prawo, niech mnie ktoś poprawi jak źle).
              Ad.2 Są to zupełnie inne lampy. Nie sposób je pomylić. 3d/2d/4d mają przezroczysty klosz. W 5d jest ta "kratka"

Comment

Mówisz że te lampy są inne, ale na zdjęciach wszystkie wyglądają podobnie.
                Niech specjalista oceni te lampy i powie z jakich są wersji:

Comment

Wszystkie te lampy są od wersji 3d/2d/4d. Do 5d są takie: https://allegro.pl/honda-civic-5d-19...396459522.html

Comment

Tylko że ja mam takie lampy jak na zdjęciu, właśnie prawej potrzebuję.

Comment

To masz, z tego co widzę, sedana. Zapewne 1997 rok produkcji. Model przedliftingowy. Takie lampy, co podałeś linki, będą pasowały.

Comment

Zamieszczone przez Duff Zobacz posta
                        Ad.1 Różnicę zobaczysz po kloszu. Lampy angielskie mają oznaczenie, że to na tamten rynek (chyba strzałka w prawo, niech mnie ktoś poprawi jak źle).
                        Tylko ze w 5D lampy angileskie i europejskie oznaczenia na reflektorze sa takie same
                        sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

No wlasnie i ja mam angliki w mojej 5D jest jakis szczerze ralny i dobry sposob aby zrobic to malym kosztem?

Comment

Working...
                          X