Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cieknie z baku

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Cieknie z baku

Witam, po zatankowaniu do pelna bylo wszystko ok, pistolet ladnie odbil przejezdzilem 100km zeby sprawdzic jakie wyszko spalanie, i przy 13-14 litrach pistolet wylaczylem gdy uslyszalem jak leje sie z pod baku;/ co moze byc przyczyna? podejzewam ze waz, bez kanalu sie nie obejdzie.

i moje inne pytanie, 1.6 116km ile powinnien palic?

Witam !
    Mialem tez problem ze zbiornikiem tylko ze mi przepuszczak na laczeniach czyli posrodku,ale wezem tez lecialo wiec wymienilem caly zbiornik koszt jakies 150zl bo przesylka droga.
    Ja mam 1.6 113 km bez V-teca i teraz to mi pali jakies 9 litrow a przed wymiana to kolo 13-14 litrow wiec nie wesolo bylo. 13-14 litro i ci sie lalo to ile juz mialem tej wahy w zbiorniku? Moim zdaniem jak by sie lalo wezem to jest on ostro zniszczony ale raczej niemozliwe aby tak waz bym zniszczony.Ja tez mialem problem z wezem ale to na laczeniu go ze zbiornikiem mi paliwo uciekalo.Najlepiej to zdjac zbiornik i zobaczyc
    Last edited by Filip2516; 13-11-2010, 12:02.

Comment

najpierw zalalem do pelna (bylo ok) przejechalem 100 km i jak chcialem dotankowac to zaczelo ciec, po oko 10 sie zdziwilem ze jeszcze leci a przy 14-15litrach tak jakby ktos wiadro chlusnal z baku polecialo;/

Comment

Ciezko stwierdzi dokladnie co to za powod ale pewnie ten waz.Jak masz mozliwosc to zdejmij ten zbiornik i bedzie wszystko jasne

Comment

ok, ale jakbym zdjkal kolo i nadkole to cos zobacze? jak zdjac zbiornik?

Comment

hej, moze to cos pomoze, przy moim poprzednim autku .. (ktorego dosc szybko sie pozbylem) opel omega tez zauwazylem cieknace paliwo. W nim akurat problemem byl wezyk doprawadzajacy paliwo z baku do silnika mniej wiecej w polowie samochodu. Byla to mikro dziurka. Tworzyla prawie nie widoczna mgielkie pod nawet duzym cisnieniem. Dlatego tez zanim draastycznie wyciagniesz bak, sprawdz przewod paliwowy

pozdrawiam

Comment

Working...
            X