Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Krzywy fotel kierowcy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Krzywy fotel kierowcy

Witajcie, Civica mam od pół roku. Cały czas czułem, że fotel kierowcy jest jakoś dziwnie ustawiony, tzn. jest przekrzywiony w lewo w stronę drzwi. Oglądałem ze znajomym mocowanie fotela i wszystko wygląda ok. Fotel nie jest zarwany, cała jego konstrukcja jest jakoś przechylona. Opierając głowę o zagłówek trafiam w jego prawy skraj. Ustawienia wysokości fotela nie zmieniają jego pochylenia bocznego.
    Mieliście styczność z takim problemem ? Na dłuższych trasach jest to trochę męczące.

pewnie kolego masz fotel przekrzywiony przy łączeniu górnej części z dolną pod materiałem, mi np się z prawej strony urwał i musiałem go wyciągnąć ściągnąć materiał i gąbkę z oparcia i pospawać.Ale mam nadzieje ze już nie długo wymienię wszystkie fotele na fotele od 6 pozdro

Comment

a ciężko jest rozebrać taki fotel? nigdy się za takie akcje nie brałem

Comment

kolego 4 śruby żeby go wyciągnąć potem jak odwrócisz fotel od spodu na oparciu masz na takie kółeczka z drutu które łączą tapicerkę je trzeba porozciągać za pomocą kombinerek i pomału podnosić tapicerkę do góry tam są jeszcze sprężynki które trzeba po odpinać. No to było by na tyle życzę powodzenia

Comment

tez mam taki maly pochyl fotela kierowcy ale w prawo. szczerze mowiac nie przeszkadza mi to zbytnio bo sie odpowiednio usadawiam i nie przeszkadza. ale jak cos to tez bym wymienial na fotele z 6gen. i moje pytanie jest takie:
          czy jest sporo zabawy ze zmiana foteli z 5gen na 6gen? czy pasuja przed i poliftowe czy tylko przedliftowe? a moze pasuja plug-and-play
          sigpic

Comment

Ale ja chyba mam fotel z 6 generacji. Przecież aero to chyba właśnie gen 6

Comment

z siedzeniami od 6 gen. nie ma problemu pasują idealnie a co do ich rozbierania to zapewne tak samo maćku.

Comment

mowisz? moze w takim razie przesiade sie na fotel 6gen. offtopujemy troche
                ale i tak moim zdaniem jak fotel sie wykrzywi to lepiej zmienic na nowy. a jak podchodzi z 6gen do 5gen to hop siup
                tylko pytanie czy wejda poliftowe... bo juz mialy regulacje wysokosci. ale przedliftowe tansze.
                sigpic

Comment

kurcze Ludzie o co chodzi, w aerodeck kierowca ma regulację wysokości i to chyba 6 generacja jest, prawda?
                  może na weekend przymierzę się do głębszej diagnozy problemu i postaram się jakoś dobrać do fotela
                  spokojnej nocki

Comment

Working...
                  X