Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lusterko do generacji VI 5d

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Lusterko do generacji VI 5d

Witam.
    Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem Hondy Civic a tym samym dołączyłem do członków tego forum.
    Moja Hania ma jeden mankament a mianowicie zniszczone lusterka. Chciałbym się dowiedzieć czy do tej generacji i tej wersji pasują lusterka od innych generacji a jeśli tak to od jakich, bądź czy pasują od innych marek? Słyszałem, że ten model to praktycznie to samo co, któryś Rover? Ale czy pasują od Acorda lub od starszych generacji?

Od Accorda podobno pasuje sam wkład czyli szkło. Szukaj od Rovera 400. Z resztą na allegro masz i od Civa oryginały...

Comment

dzięki za odpowiedz. Chodzi mi bardziej o kompletne lusterka, ponieważ w moich jest niesprawny mechanizm poruszający wkładem. Dlatego bardziej interesuje mnie to czy z poprzednich generacji lusterka mogę zamontować w VI generacji - czy rozstaw śrub jest ten sam i czy kąt się zgadza i cięgno będzie działać poprawnie

Comment

Tego nie wiem. Lepiej kupić od tego samego modelu. O jakich cięgnach mówisz? Regulację lusterek masz elektryczną czy manualną (ręczną)? Jeśli elektryczną to cięgien tam nie ma.

Comment

Witam a ja mam pytanie kupiłem wkład lusterka prosze was o pomoc jak to wyminic same szklo wkład mam elektrycznie sterowane cym przykleić pozdrawiam

Comment

mam manualne... mówię o cięgnach które służą do ustawiania lusterek... trochę się rozglądałem i okazało się że kupiłem hondę VI gen. z lusterkami od IV gen. i teraz właśnie nie wiem czy złamane cięgna nie są wynikiem tego że nie są dopasowane do VI gen. czy też może wynikiem jakiejś kolizji poprzedniego właściciela (być może złożyły mu się w drugą stronę podczas jazdy jak ktoś go przychaczył)

Comment

Zamieszczone przez max13 Zobacz posta
              Witam a ja mam pytanie kupiłem wkład lusterka prosze was o pomoc jak to wyminic same szklo wkład mam elektrycznie sterowane cym przykleić pozdrawiam
              Wymontowujesz szkło z oprawką, wrzucasz do zagotowanej wody na 2 minuty, wyjmujesz, ramka pod wpływem temperatury zmięknie więc odginasz po rogach i odklejasz wkład. Przyklejasz czym chcesz, może być silikon i zakładasz z powrotem. Ja przy montowaniu nie musiałem "gotować" ramki na nowo.

Comment

Zamieszczone przez aqualopetak Zobacz posta
                mam manualne... mówię o cięgnach które służą do ustawiania lusterek... trochę się rozglądałem i okazało się że kupiłem hondę VI gen. z lusterkami od IV gen. i teraz właśnie nie wiem czy złamane cięgna nie są wynikiem tego że nie są dopasowane do VI gen. czy też może wynikiem jakiejś kolizji poprzedniego właściciela (być może złożyły mu się w drugą stronę podczas jazdy jak ktoś go przychaczył)
                Masz może jakieś foty swoich lusterek? W VI gen. były manualne ale chyba tylko na Holandię.

Comment

nie mam fot ale zrobię dziś i wrzucę

Comment

Zamieszczone przez aqualopetak Zobacz posta
                    Masz do swojej hondy https://moto.allegro.pl/lusterko-man...278902388.html co prawda zamienniki ale z homologacją, na allegro jest dużo wystawionych oryginalnych ale 99% z nich to wersja angielska (trójkąty mają inny kąt), europejskie oryginały ciężko trafić i są drogie.
                    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

niestety zepsuł mi się aparat i nie mogę wrzucić zdjęcia moich lusterek... mam jeszcze jedno pytanie? czy lusterka od gen.VI 3d pasują do 5d i czy lusterka z modelu po lifcie pasują do tego z przed liftu?

do Tomo1:
                      dzięki kolego za pomoc ale umiem znaleźć na allegro lusterka do tego modelu, niestety nie satysfakcjonuje mnie cena i dlatego chciałbym się dowiedzieć czy od innych generacji bądź wersji nadwozia pasują

Comment

Kolego może i umiesz szukać na alledrogo ale widzę że nie umiesz porównać a opis do jakiego modelu pasuje dane lusterko masz prawie na każdej aukcji.
                        Jeśli cena ci nie pasuje, podejrzewam że za drogo, to masz problem, napisałem ci dlaczego, kupisz z wersji angielskiej to niewiele będziesz w nich widział a europejskie używki ori też są drogie

W 5D przedlift i polift lusterka są takie same.

Comment

do Tomo1:
                          spokojnie bez nerwacji jeśli byłbyś tak uprzejmy i dorzucił informację początkującemu koledze czy od wersji 3d i innych pasują do 5d to bym był "dźwięczny"

Comment

Witam.

Nie widzę innego tematu związanego z lusterkami zewnętrznymi więc wpiszę się tu.

Poluzowały mi się obydwa lusterka zewnętrzne ( jak jadę to lusterka latają razem z wiatrem) - czy to oznacza iż coś się uszkodziło , czy da się to naprawić ???

Za odpowiedzi z góry dziękuję
                            Dziękuję wszystkim zainteresowanym za okazaną pomoc

Comment

"latają" całe razem z trójkątami przy drzwiach? jeśli tak to zdejmij zaślepki od strony kabiny i przykręć.

Comment

Working...
                              X