Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tapicerka drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• tapicerka drzwi

Witam. Zapewne temat wielokrotnie wałkowany, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi, mianowicie muszę ściągnąć tapicerkę drzwi kierowcy w civic VI 95r 5d LIFTBACK !!!!!!!!!!!! (HATCHBACK MA 3 d) ponieważ uszczelka od szyby mi się zagieła i muszę ją wyprostować. Proszę o jakąś fotorelację bo próbowałem ściągnąć ale nic, niby trzeba obudowę od głośników zdjąć ale tam nigdzie żadnej śrubki nie ma a nie chcę wyrwać, będę wdzięczny za informacje i jakieś foto
    Last edited by BeatleJohn; 27-08-2010, 16:33.

W 5d maskownice głośników są zintegrowane z boczkiem i ich nie ruszasz. Odkręcasz 3 śrubki na krzyżak, dwie w rączce i jedna mniejsza w klamce, klamka jest na zaczepach i musisz ją przesunąć lekko do przodu aby ją wyjąć i odczepić cięgno. Boczek jest już tylko na zatrzaskach, chwytasz go za dolna krawędź i odpinasz po kolei. Tam gdzie jest uszczelka szyby boczek jest zawieszony na drzwiach, trzeba go unieść z wyczuciem. Jak już go zdejmiesz to odpinasz jeszcze kostkę od pstryczka do szyby i tyle. Składasz w odwrotnej kolejności

Comment

Siemasz Najpierw odkręć dwie śrubki przy rączce tam gdzie łapiesz żeby zamknąć dżwi potem śrubka przy klamce otwierania drzwi i tam jeszcze jest taki myk ze musisz jak oczywiscie wyciągniesz tą srubkę wyciągnąć tą klamke i tam jest takie zabezpieczenie trzeba je tez wyciągnąć i jeszcze jedna śrubka na tapicerce niedaleko lusterka widać ją gołym okiem jak otwożysz dżwi Potem wyciągasz pokrętło od otwierania szyb i tam trzeba sie troche namęczyc bo jest tam takie zabezpieczenie zobaczysz o co mi chodzi jak podejdziesz do tej klamki i podważysz miedzy klamka a tą srebrna podkładka i trzeba je wyciągnąc Jak już masz to wszystko rozebrane to pozostaje podważyć jakimś śrubokręcikiem miedzy dżwiami tam sa zatrzaski które łatwo wychodzą No i mamy tapicerke zdjętą pozdro

Comment

Zamieszczone przez matixx Zobacz posta
        .... i jeszcze jedna śrubka na tapicerce niedaleko lusterka widać ją gołym okiem jak otwożysz dżwi
        A no jest, u mnie akurat w formie zatrzasku do wydłubania, o tym zapomniałem ale trudno to przeoczyć

Comment

Szukanie nie boli a czasem pomaga
          Forum dla posiadaczy Hondy Civic i nie tylko.

Comment

dzięki za wskazówki panowie zabieram się do roboty

udało się wszystko naprawione, uszczelka się zagieła od szyby musiałem wyjąc ją ale poszło sprawnie dzięki za pomoc
            Last edited by Karl1985; 29-08-2010, 16:52. Powód: łącz posty, używaj do tego opcji edit

Comment

Working...
            X