Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pzrymarzniete dzrwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pzrymarzniete dzrwi

co zrobić,aby zameknie zamrazal w dzwiach (dotyczy to tylnych drzwi od strony lewej).
    Pytam, bo rano mojej kobiecie zamarzly dzrwi i najpierw je nie mogła otworzyc, a gdy juz jej sie udalo to nie mogla ich zamknac. Dopiero jak zamknela i otworzyla centralny zamek to sie udalo. Czy moze byc to wina tej przekladki, która uniemozliwia otwarcie dzrwi od wewnatrz?( mam dziecko wiec kazdy wie czemu sa zablokowane).
    proszę o pomoc bo nie wiem czy czasem nie trzeba nasmarowac uszczelek od drzwi wazelina techniczna bo to moze byc tez wina uszczelek

Uszczelki przesmaruj koniecznie. Jest pierwszy mróz, to pomyśl co możesz mieć jak nastanie prawdziwa zima ...
    Nie szarp się z drzwiami na siłę, prędzej od środka należy starać się je otworzyć, powoli i bez szarpania ( jeśli np. przeciwległe są już otwarte )
    Co do blokady otwarcia drzwi, nie wiem bo nie korzystałem.

Comment

tylko jaka mam miec pewnosc ze to wina uszczelek a nie tego ze zamek przyarzl do skobla?

Comment

Masz mieć pewność ...?
        Pewność że Ci nie przymarzną to będziesz miał jak zostawisz na noc samochód z drzwiami otwartymi na oścież .
        Możesz mieć pewność.

Comment

slyszalem ze dobrze jest posmarowac wazelina techniczna wszystkie uszczelki i ze da mi to pewnosc ze nie zamarzna

Comment

Podaje poradnik jak zabezpieczyć drzwi przed mrozem :
            1.Uszczelki muszą być suche i czyste wówczas nawilżamy przez szmatkę wazeliną techniczną (może być krem do rąk glicerynowy) wszystkie uszczelki od uszczelek przy drzwiach do uszczelki klapy bagażnika.
            2.Do zamków (drzwi kierowcy,pasażera i bagażnika) wpuszczamy środek przeciw zamrożeniu (pełno tego na rynku typu "Śnieżka")
            3.Mechanizmy zamka (rygiel itp) spryskujemy środkiem smarującym typu WD40
            Takie zabezpieczenie powinno przynajmniej ułatwić otwieranie w mroźne dni.

Comment

uszczelki mozna jeszcze popryskac silkonem w sprey-u

Comment

a wiec jak narazie spryskalem zamki w drzwiach i bagaznniku srodkiem smarujaco penetrujacym CRC 5-56 w sprayu. pisze zxe wypiera wilogc i zapobiega rdzy. tak wiec uwazam ze powinno pomoc. chyba ze ma ktos juz z tym stycznosc i nie pochwala go.
                Na tomist w sobote bede smarowal uszczelki wazelina techniczna. Co do WD-40 slyszalem ze nie polecaja go niektorzy poniewz nie smaruje gdyz zbyt szybko wyoparowywuje.

Comment

Working...
                X