Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zacięte tylne drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zacięte tylne drzwi

Panowie - mam problem.
    Tylne lewe drzwi zacięły się. Nie da się ich otworzyć ani z zewnątrz, ani wewnątrz.
    Co robić?
    Na forum są opisy jak zdjąć tapicerkę, co jest chyba niezbędne, żeby zobaczyć co się dzieje z mechanizmem, ale dotyczą one otwartych drzwi. Moje są zacięte i nie wiem co zrobić?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam - Turecki

co mozesz zrobic to Sprobować podnieść palcami ten cyngiel od zamykania dzwi Ale pewnie tam sie zacieło Mozesz tez klamke odkrecić Moze ciegno z niej wyskoczyło Ale raczej to nie pomoże Ale na moje to w tylnych dzwiach powinno dać sie zdjąć na upartego boczek nawet na zamknietych dzwiach ( w przednich by raczej nie zadziałało bo kokpit po czesc blokuje ) Pokombinuj

Comment

masz centrala? bo jesli tak to mialem ten sam problem Poprubuj popstrykac pilotem mi po njakichs 50 prubach sie udalo a potem tapicerka i nasmaroj ciegna

Comment

Centralnym zamykałem i otwierałem już z 200 razy i nic.

Zdjąłem klamkę w środku. Widać tam cięgno do otwierania i do blokady. Oba są ok. Musiało się zaciąć gdzieś bliżej zamka.

"greg4uk" - piszesz, że powinien zejść bok na zamkniętych.... od którego miejsca zacząć?

Comment

własnie luknąłem u siebie i bez problemu zejdzie Ci boczek z tyłu na zamknietych dzwiach W trzymadle masz 2 śruby + odkrecasz klamkę + zdejmujesz korbkę ( nigdy z tyłu nie zdejmowałem ale chyba jest na wcisk albo jest na niej zaslepka do podwazenia a tam śrubka Pozniej od dołu czymś zaczniesz podważać zatrzaski dookoła I na koniec wysuniesz wszystko do góry

Comment

Korbkę się naciąga do granic możliwości i zagląda za nią - tam jest kawałek drutu do wyciągnięcia. Fotos:
            drzwi5d.jpg
            Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
            Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Niestety nie daję rady zdjąć tego boku tapicerki. Jak się przyglądam drzwiom z prawej strony to rant boczku jest większy niż obrys prześwitu drzwi. Czyli, że przy zamykaniu boczek jest jeszcze dociskany. Nie da rady go zdjąć na zamkniętych drzwiach. Macie jakieś inne pomysły?

PS. Przy okazji przepraszam za występowanie pod 2 nickami: "turecki" i "layza" - nie wiem jak to się stało, że się 2 razy rejestrowałem. Będę używać wyłącznie tego pierwszego.

Comment

Panowie - problem rozwiązany, ale niestety nie dałem rady sam.
                Skorzystałem z pomocy zaprzyjaźnionego warsztatu blacharskiego. Aby dostać się do zamka i tapicerki trzeba było zdjąć drzwi z zawiasów. Potem już poszło w miarę łatwo.
                Zamek przesmarowany i ponownie założony.

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam - Tomek

Comment

Working...
                X