Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nawiew

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nawiew

Jako ze zima tuz tuz wiec zainteresowalem sie troche tematem, mianowicie kiedy przednia szyba paruje wlaczam nawiew na szube (cieple) odparowywuje mi tylko polowe szyby (poziom), tak jakby wiaterek byl za slaby xD
    Stopinie 1,2,3,4 dzialaja widac roznice, na 4 jakos dziwnie warczy w schowku. Zastanawiam sie czy moze filtr przeciwpylkowy jest zapchany... bo caly nawiew dziala jakby... slabo, no glowy nie urywa... jakies sugestie?

Ja tam latem odparowywuje raczej zimnejszym powietrzem Ale co do warkotu to mam tak samo Sprawdz filtr czy nie jest zapchany Sprwdz czy jesli masz nadmuch włączony to nie ucieka powietrze z obudowy od filtra ( moja obudowa jest lekko peknieta i czasami opada , poprawiam ja wtedy) Co do warkotu to pewnie liscie albo jakis kamyczek masz w wirniku Jest z tym troche zabawy aby to odkrecić Sporo osob juz radziło zeby go oczyścić nawet nasmarować chyba sie da wiec moze to pomoze Trzeba sie troche nagimnastykować zeby go odkrecić ( u mnie muszę sciągać komputer zeby sie tam dostać , wiec jeszcze do tego sie nie zabrałem )
    A i jeszcze U mnie na kazdej pozycji nawiewu zawsze mam lekki powiew z kanałów na nogi ( tego juz raczej nie naprawie wiec przez to dodatkowo tracę na sile nawiewu )

Dodatkowo koniecznie przeczysc wirnik Ja dzis u siebie to zrobiłem i jest spora poprawa siły nadmuchu

U mnie miał 2 centymetrową warstwe lisci dookoła Dosc prosto go odkrecić 3ma sie na 3 srubkach a pozniej odrywasz go w dół U mnie dodatkowo musiałem zdemontowac komputer

tu masz foto dla jasności https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek...c208e88e2.html
    Last edited by greg4uk; 14-08-2010, 08:21.

Comment

Working...
    X