Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana reflektora przedniego - lewego (1998 r , 3 D)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wymiana reflektora przedniego - lewego (1998 r , 3 D)

Witam was koledzy,
    Proszę o pomoc. Czy ktoś mógłby opisać jak podejść do tematu wymiany przedniego lewego reflektora. Które elementy należy zdjąć aby mieć możliwość odkręcenia dwóch bocznych śrub mocujących reflektor oraz bezpiecznego demontażu silniczka do ich regulacji? Posiadem Hanie 1997 r, 1,4l, 3 drzwiową. Dzięki za info. Pozdrawiam

Żeby odkręcić jedna boczna śrubę musisz zdemontowac czesciowa nadkole plastikowe, 2 u góry śruby odkrecisz bez problemu i zostaje jeszcze jedna w komorze silnika ja łatwo dosiegniesz

Comment

Jak zdemontujesz zderzak - co zajmuje jakieś 3 minuty - to będziesz miał bezproblemowy dostęp do wszystkich śrub. W serwisówce piszą że do zderzaka potrzebne są 2 osoby - kłamią

Comment

to prawda, najlepiej zdrerzak ściągnąć, mocowany do nadkoli i od spodu 2czy trzy śrubki i ognia
        http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=19381

Comment

Jeszcze zapomniałeś o spinkach w komorze silnika. Łącznie jest 2x blachowkręt przy nadkolach, 2x śrubki pod spodem i 7 spinek wkręcanych w komorze silnika.

Comment

Tak dokładnie jest najlepiej . Sam zdejmowałem kilkakrotnie lampy lewą i prawą i zawsze demontowałem zderzak , gdyż tak jest najwygodniej . Powodzenia

Comment

Working...
            X