Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomocy, tonę!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pomocy, tonę!

Witam i proszę o pomoc.
    Jak wiadomo mamy dzisiaj śliczną pogodę (21 stopni i od 14 godzin pada deszcz...) w związku z tym narodził się pierwszy problem mojej hanki. Już wiele razy dostała kroplami jednak tym razem bagażnik zapłakał - otwieram klapę bagażnika a tam woda! Mowa tutaj o VI 4d (czyli sedan). Co prawda nie zalewa mi mocno bagażnika, ale od strony lewego zderzaka w tylnym rogu (czyli od strony świateł) zbiera mi się woda i wpada do luki koła zapasowego. Klapa nie przecieka, uszczelka jest ok. Mam dwa typy - cieknie przez światła lub przez coś takiego co wygląda mi na "przewietrznik" bagażnika, który znajduje się na wysokości zderzaka po lewej stronie. Jest on plastikowy i w jego okolicach jest najbardziej mokro, chociaż zastanawiam się jak tamtędy mogłaby wchodzić woda... Macie może jakieś sugiestie lub doświadczenia z podobnymi problemami? Czym uszczelnić, jak najlepiej sprawdzić skąd leci (bo po tylu godzinach padania zebralem wszystko jednym ruchem szamty) bo polewanie wiadrem nic nie daje (za mała ilość wody).
    Moja hondzinka D14Z2 - http://www.civicforum.pl/showthread....eta+Konia+Wozi

Poszukaj na forum, było bardzo dużo tematów dotyczących tego problemu. Wpisz w szukacje woda w bagażniku i znajdzie.

Zamykam

Comment

Working...
    X