Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Specyfiki do mycia Hanki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Specyfiki do mycia Hanki

moze ktos mi doradzić czym najlepiej myć samochód . szamponem czy moze szamponem z woskiem. znalazłem CarPlan triplewax car shampoo ,moze ktos miał z tym stycznosc , oraz formula 1 wash & wax. myje raczej rzadko. potrzebuje specyfiku dla laika czyli wlej do wiadra natrzyj gąbką spłukuj.

jasne kup dobry szampon bez wosku wosk kup osobno i po myciu wosk nalozysz i bedzie autko sie swiecic a szampon to zalezy ile chcesz kasy pocwieceic ale moze byc zwykly do tego dobra gabka i jedziesz z koksemfajnie jest tez miec karchera nim sie dobrze pluka autko z brudu przed myciem

Comment

no niestety karchera nie mam , a zalezy mi na szybkim umyciu auta , i by po tym sie troche swiecił.typy to CarPlan triplewax i sonax nabłyszczajacy (szampon i wosk) oba to koncentraty. mało jest opini o tych produktach. a co do nakładania wosku to niemam o tym zielonego pojecia jeszcze by mi jakis kameleon wyszedł

Comment

nalozenie wosku jest bardzo proste po pierwsze musisz miec dobrze umyte auto bez zadnych ziarene piasku pylu zeby byl potem bierzesz wosk i najlepiej po jednym elemencie robi np blotnik nakladasz wosk jedna szmatka lub gabka miekka a druga czysta baweknaian szmatke po chwili wycierasz jak troszke przeschnie wosk i wycierasz az nie bedzie wosku na elememcie uwazaj na czarne plastiki zostaje wtedy taki bialy slad na nich od wosku i to chyba tyle wazne zeby szmatka do wycierana wosku byla miekka bawelniana a najlepiej miec pare takich szamtek z 2 lub 3 na cale autko a zobaczysz efket bedzie zadowlajacy mozesz kupci sobie wosk pod kolor auta z carplanu ladnie wyglada sam taki mam i jest dobry efekt

Comment

Z tym karczerem to nie polecam dla laika Ja za blisko zbliżyłem lancę do lampy i mi się akwarium zrobiło (uszczelka licha była).
          Jeśli rzeczywiście chcesz szybko umyć autko to polecam ci jakikolwiek szampon, i dokup sobie wosk na mokro np. PLAK.
          Efekt jak na sposób woskowania nawet dobry i zacieki nie powstają.
          Wosku się nie bój, myjesz autko, jeśli wosk masz tradycyjne to czekasz aż wyschnie, miękką szmatką nakładasz wosk ruchami kolistymi czekasz chwilkę i ścierasz drugą suchą ściereczką, napewno nic nie popsujesz, tylko po plastikach nie przejedź bo ciężko schodzi. Pozdro. SPÓŹNIŁEM SIĘ

Comment

no to na weekendzie sie pobawie obym nie spie.... tak jak z piana ze mi klamki poszarzały,ehhh

Comment

:elfuego wejdź sobie na forum www.kosmetykaaut.pl i poczytaj trochę

Comment

Produkty Sonaxa sa calkiem spoko - moge smialo polecic.
                Kup sobie szampon 2w1 chociazby taki - jest o tyle dobry, ze swietnie czysci, a do tego nie pozostawia zaciekow po myciu i nie wymaga wycierania.
                Do tego kup sobie jakis niedrogi wosk twardy carnauba - ja polecam firmy K2. Nakladasz zalaczona gabeczka i polerujesz i auto wyglada gitara.
                LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Ja robię tak... Myje auto szamponem z woskiem (co tydzień, co dwa), dwa razy w roku woskuje twardym woskiem (wiosna i jesień)... Co do wosków to są dwie wersje : dla leniów - w spraju (szybko się nakłada i poleruje, ale efekt krótkotrwały) i tzw. twarde, czyli powiedzmy gęsta maź, która wcierasz, czekasz aż wyschnie i polerujesz (roboty sporo ale efekt murowany) Polecam twarde, bo efekt jest naprawdę genialny... Można kupić też wosk koloryzujący - wtedy lakier nabiera głębi i robi wrażenie. Jeśli masz troszkę wypłowiały lakier lub "zmęczony" to bierz lekkościerną pastę Tempo (cena ok 8 zł) i zobaczysz jak się będzie lakierek świecił
                  Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Working...
                  X