Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czym zmyć farbę?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czym zmyć farbę?

Witam.
    Mój problem jest następujący.
    Hondzia stała na parkingu a panowie malowali waleczkami elewacje 10cio pietrowego bloku. Wszystko by bylo cacy jakby nie wiatr, który wiał w stronę parkingu. No i stało sie. Samochodzik jest cały w małych kropkach farby elewacyjnej!!! Nie mam pomysłu jak sie tego pozbyć. Myjka cisnieniowa tego nie bierze, jak kropki są namoczone, można to zdrapać paznokciem, ale jest tego tyle, że sie nawet za to nie biore. Jak przyschnie strasznie ciężko to zdrapać. Ma ktoś jakiś pomysł jak to g.... usunąć?

Witam ponownie.
    Sukces, dzisiejsze czyszczenie z faby zakonczylo sie pełnym sukcesem Z pomocą przyszedł preparat o nazwie ZMYWACZ UNIWERSALNY, pewnej dobrej znanej firmy
    Last edited by fazi75; 21-07-2010, 20:51.

powinni miec ofoliowany szałas wokolo calego rusztowania. lub chcoiaz cos co uniemozliwi kapanie, jesli nie zamknieli parkingu to trzeba ich podac do sadu o szkode hehehe

a serio rozpuszczalnik zwykly wez, ale sprawdz na poczatku gdzies z boku czyci lakieru nie uszkodzi ale nie powinien, ja na swojej hance czyscilem rozpusczalikiem farby i jakos nic sie nie stalo

* nie biore odpowiedzialnosci za uszkodzenia twojego nadwozia robisz to na wlasna odpowiedzialnosc
    sigpic

Comment

trzeba było zrobic zsdjecia zadzwonic do szfe budowy i pokazac mu,niech teraz płaci,z tego co wiem powinni byc ubezpieczeni,wiec walcz o swoje bo juz takie przypadki były i kase ludzia oddali

Comment

jesli samuraj ma racje, i faktycznie kierowcy wygrywali, to sprawa nie ma precedensu i z gory masz kase
        sigpic

Comment

Kup sobie butelkę benzyny ekstrakcyjnej i przeczyść lakier, nie rób tego rozpuszczalnikiem bo ci lakier się zmatowi albo zacznie schodzić benzyna nie jest tak agresywna
          HONDA CIVIC
          1996 r.Hatchback, pełna alektryka
          D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM ( 1,4i s )
          przywieziona z Austrii
          Made In Japan

Comment

Niestety, benzyna ekstrakcyjna tego nie rusza:-( Chyba mnie czeka mozolne zdrapywanie kropeczek, szok!!!

Comment

to potraktuj jedna kropke albo dwie w malo widocznym miejscu zwyklym rozpuszczalnikiem. jest agresywniejszy. jak nie bedzie schodzic zwroc sie o odszkodowanie, bedziesz mial malowanie hanki za free
              sigpic

Comment

A lekkościerna pasta Tempo? można spróbować...
                Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

idz do sklepu z lakierami samochodowymi i tam zapytaj napewno cos ci poleca dobrego i ja na twoim miejscu staralbym sie o odszkodowanie z tego powodu

Comment

Oczywiście moi przedmówcy mają rację jak wiesz kto Cię tak urządził to wyciagaj konsekwencje. Skoro benzyna tego nie rusza to rzeczywiscie Tempo powinno sobie poradzić - rozpuszczalnika bym nie ryzykowala

Comment

Zamieszczone przez astrall Zobacz posta
                      Oczywiście moi przedmówcy mają rację jak wiesz kto Cię tak urządził to wyciagaj konsekwencje. Skoro benzyna tego nie rusza to rzeczywiscie Tempo powinno sobie poradzić - rozpuszczalnika bym nie ryzykowala
                      Tempo tego nie rusza, tzn jak sie upre, to zchodzi, ale jest to żmudny proces i uwagi na to, ze zabrudzeniu ulegly duże powierzchnie ta metoda odpada. Farba ta, jest farbą emulsyjną do stosowania zewnętrznego, to nie olejna, więc rozpuszczalniki na bazie nitro raczej się nie sprawdzą. Znacznie łatwiej te kropki usunąć "zdrapać" jak są namoczone.
                      Kurcze a z tym odszkodowaniem, to macie rację. Szkoda tylko, że wczesniej się tym nie zająłem. Dość poźno to zauważyłem i nie myslalem, że tak trudno bedzie to usunąć.
                      Obawiam się, że jest za późno na jakiekolwiek roszczenia.Zastanawia mnie jeden fakt, na tym parkigu stało więcej samochodów...

Comment

dowiedz sie jakie staly i jesli oni dolaczali jakies roszczenia zrob to samo. to ze im jest goraco na rusztowaniu i sie dlatego przy malowaniu nie oslonili to trudno. ty masz zniszczony lakier i odszkodowanie ci sie nalezy.
                        mozesz bawic sie w zdzieranie plamek, pozniej jakby co to mozna to potraktowac pasta tempo jesli beda male zadrapania lakieru.
                        jesli wiesz jaka to firma robila (rusztowanie powinno byc oznaczone jesli to wieksza spółka lub powinna byc tablica informacyjna gdzies kto i co wykonuje i wjkaim czasie) to czemu nie chce odszkodowania? mozesz miec cala hanke odnowiona lakierniczo...
                        sigpic

Comment

Zamieszczone przez fazi75 Zobacz posta
                          Tempo tego nie rusza, tzn jak sie upre, to zchodzi, ale jest to żmudny proces i uwagi na to, ze zabrudzeniu ulegly duże powierzchnie ta metoda odpada. Farba ta, jest farbą emulsyjną do stosowania zewnętrznego, to nie olejna, więc rozpuszczalniki na bazie nitro raczej się nie sprawdzą. Znacznie łatwiej te kropki usunąć "zdrapać" jak są namoczone.
                          Kurcze a z tym odszkodowaniem, to macie rację. Szkoda tylko, że wczesniej się tym nie zająłem. Dość poźno to zauważyłem i nie myslalem, że tak trudno bedzie to usunąć.
                          Obawiam się, że jest za późno na jakiekolwiek roszczenia.Zastanawia mnie jeden fakt, na tym parkigu stało więcej samochodów...
                          Szok, myslałęm, że z usunięciem tej farby nie bedzie takiego problemu:-(

Comment

ewentualnie podjedz na polerkę to kropki zejdą ale lakier trochę na tym ucierpi
                            HONDA CIVIC
                            1996 r.Hatchback, pełna alektryka
                            D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM ( 1,4i s )
                            przywieziona z Austrii
                            Made In Japan

Comment

Working...
                            X