witam , czy prawda jest to ze honda ma ' przyciemnione ' przednie szyby w 30 % fabrycznie ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
czy to prawda ?
Collapse
X
-
W VI genach 5D są szyby "zielone" więc są troszkę ciemniejsze, uchylcie boczną przednią szybę i sprawdźcie jaki jest widok przez szybę i przez pustą przestrzeń
Comment
-
chyba 15 procent sa szyby sciemnione z przodu tak mi sie obilo o uszy bo jak mialem sciemnione 50% na bocznych przednich to byla masakra i dlategho zerwalem ale teraz zaluje bo ladnie auto wygladalo chociaz te przepisy.. a miski i tak maja mi sie do czego czepiac :P
Comment
-
szyby nie sa przyciemnone o 15 % tylko przeouszczaja o 15% mniej swiatla w porownaniu z ... brakiem szyby, ostatnio zrobilem test w zwyklym samochodzie na przegladzie poprosilem i sprawdzenie wszystich szyb chcoaiz byly fabryczne i wyszlo kolo 80% przepuszczalnosci swuatla wiec naklejenie nawet bezbarwnej folii na przod powoduje ze ta przepuszczalnosc jeszcze bardziej maleje stad jest zabroniona, a te wszsytkie certyfikaty ktore dolaczane sa do zakupionych foli nawet jezeli maja "wymagane" 75 % to sie tycza tylko samej folii a nie szyby na ktorej jest ta folia bo razem beda mialy pionizej 50%, a napewno nie uwierze ze folia typu nawet light dark ma przepuszczalnosc 75% skoro zwykla biala przezroczysta fabryczna szyba ma ok 80-90 % bo przeciez tez jest to jakas bariera dla swiatlasigpic
niebieska perełka D14Z2 EJ9 2000
Comment
-
Nie sprawdzałem tego, jednak z obserwacji wynika że coś tam na tych szybach jest. Jak się jedzie z uchyloną szybą to światło słoneczne pali "w łokieć", po domknięciu szyby już nie, jest eleganckoPozdrawiam wszystkich cieplutko!
Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.
Comment
-
Tez pierwsze słyszęZielone szyby kojarzą mi się tylko z mercedesowymi atermicznymi
Napijmy się piwka
Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
Sprzedam części z EJ9
Comment
Comment