Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płukanie układu chłodzenia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Płukanie układu chłodzenia

witam
    panowie sytuacja wygląda następująco zauważyłem na chłodnicy mały wyciek i postanowiłem użyć uszczelniacza firmy Prestone (widziałem dość dobre opinie) ale z tego co zauważyłem po paru dniach to raczej nie pomogło (trudno) teraz albo wymienie chłodnicę albo spróbuje ją pokleić, ale chodzi mi o to żeby wypłukać ten środek z układu bo pewnie po spuszczeniu płynu trochę go zostanie w przewodach. I może pytanie brzmi czym to wypłukać? wodą destylowaną, może sprężonym powietrzem?? co polecacie? chodzi mi o to ze jak już założę nową chłodnice i wleje nowiutki płyn to żeby nie zabrudzić go od razu

to zawsze mozesz na poczatek po wymianie chlodnicy wlac wode kranówkę i potem ja zlac od razu po rozgrzaniu to dosyc tania operacja mozesz ja powtorzyc z 2 - 3 razy a z tego co widzialem sa srodki do plukania ukladu chlodzenia na allegro

takie cos znalazlem cenowo tez nie ma tragedii

Comment

no właśnie chodziło mi o coś takiego tzn. że samą wodą żeby tą substancje wypłukać bez używania chemikaliów, silnik mi się nie grzeje wiec chyba raczej nie ma sensu ingerować chemią.....
      czyli jak to zrobić spuścić płyn, zalać wodą, trochę podgrzać spuścić i tak parę razy??? a na koniec nowiutki płyn??

Comment

mysle ze tak mozesz spokojnie zrobic spuscic plyn to wiesz jak zrobic korek pod chlodnica jest odrec pokretlo temperatury na maxa ustaw naczybnie pod korkiem chlodnicy odkrec gorny korek chlodnicy wylej plyn ze zbiorniczka wyrownawczego zreszta jeden kolega opisal jak to zrobil na forum potem wyplukaj woda to groszowe sprawy a na koniec tak jak piszesz nowy plyn wlej i powinno byc ok

Comment

Plukacz Prestone'a jest bardzo dobry. Ale jesli chcesz wymieniac chlodnice to o uszczelniacz ktorego wczesniej uzyles mozesz sie nie martwic - jezeli nawet gdzies zostanie w sladowych ilosciach to nie pogorszy dzialania ukladu chlodzacego.
          LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
          sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Working...
          X