Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o dolewke płynu do chłodnicy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pytanie o dolewke płynu do chłodnicy

Witam,
    Spojrzałem dzisiaj na ilość płynu chłodzącego w białym zbiorniku (wyrównawczy) i było sporo poniżej minimum. Pojechałem zatem do sklepu kupiłem petrygo orlen i chciałem zabrać się za dolewkę. No właśnie i teraz pare pytań:
    1) płyn wlewać do tego zbiornika wyrównawczego czy do wlewu obok ? Jeśli obok to coś nie gra bo płynu jest pod sam korek
    2)czy mogę dolać moj nowy płyn do tego starego (nie mam pojęcia jaki był poprzednio lany), czy spuścić ten co jest ?

Moje autko to: VIgen , 5D, 1.4 90KM, po liftingu

plyn chlodniczy dolewa sie do zbiornicza a nie do chlodnicy!!!
    mozesz smialo dolac to co kupiles tylko przed zima nie zapomnij ze masz mixa i zmien na nowy!!!

Comment

Najlepiej było zobaczyć jaki kolor miał stary płyn, i kupić "pod kolor" płynu, stary, ale wciąż dobry sposób.

Comment

jeżeli chodzi o uzupełnienie tylko płynu to wlewamy do zbiorniczka wyrównawczego!!!! Chyba, że wymieniasz płyn lub chodnicę, to do obu wlewamy płyn!!!

ja na twoim miejscu zakupiłbym zimowy płyn, nawet teraz jak jest ciepło, ponieważ te płyny są całoroczne. Spuścił ten stary skoro nie wiesz, co to jest i zalał nowym np. borygo. Roboty raptem na 10 min. a wiesz co masz

Comment

Dzięki za odzew Jestem bardzo początkujacym majsterkowiczem stad moje pytania. Nie chce zakladac kolejnego tematu dlatego zapytam tutaj: w książce o naprawie hondy napisane jest aby po spuszczeniu płynu uszczelnić korek spustowy kadłuba silnika. No własnie czym Wy to uszczelniacie przy podejmowaniu się zabiegu zlania płunu ?

Comment

ja ci powiem, że jak ja wymieniałem to nic nie uszczelniałem po prostu dokręciłem i wszystko jest w porządku, bodajże o ile dobrze pamiętam, a mogę się mylić jest chyba gumowa uszczelka na korku, o ile dobrze pamiętam oczywiście
            Last edited by Gość; 21-04-2010, 21:34.

Comment

Working...
            X