Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

serwis klikmatyzacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• serwis klikmatyzacji

Witam,
    w Hani klima słabo wieje, jak na razie wymieniłem tylko filtr kabinowy. Mam zamiar jeszcze ją nabić i odgrzybić. W związku z tym mam do Was pytanie czy jest sens wymieniać osuszacz i dolewać płyn do sprężarki - czy ciężka to sprawa czy lepiej jechać do serwisu??Czy ktoś z Was sam to robił?? Ingerencji w osuszacz i sprężarkę na pewno nie było kilku lat.

Jeśli nigdy tego nie robiłeś i dodatkowo nie masz sprzętu to nie dotykaj się do tego.
    dolewanie płynu do sprężarki???? To jakaś nowa metoda ????? To nie wanna do której dolewa się wody
    A gdzie wymiana oleju, kontrast, szczelność, próżnia itd.??? To nie takie proste.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Zamieszczone przez Tomo1 Zobacz posta
      Jeśli nigdy tego nie robiłeś i dodatkowo nie masz sprzętu to nie dotykaj się do tego.
      dolewanie płynu do sprężarki???? To jakaś nowa metoda ????? To nie wanna do której dolewa się wody
      A gdzie wymiana oleju, kontrast, szczelność, próżnia itd.??? To nie takie proste.
      no tu akurat walnąłem gafe z tym dolewaniem do sprężarki. chciałem sam sobie wymienić osuszacz bo za samą wymianę życzą sobie panowie 50zł. a klimę i tak potem bym nabił tak jak należy. Pzdr
      ps . POTRZEBNY MI NUMER SERYJNY OSUSZACZA DO HANI . JEST TO CIVIC 99r 1.4is MB.
      Last edited by Gość; 01-04-2010, 14:22.

Comment

Przy wymianie osuszacza rozszczelniasz układ, jeśli już sam się za to bierzesz to po zamontowaniu ostrożnie wkładaj i przykręcaj przewody żeby oringów nie uszkodzić.
        Nie kupuj osuszacza po nr.katalogowym bo możesz się naciąć, strasznie w tym mieszali, najlepiej zrób sobie fotkę od góry osuszacza i na tej podstawie kupuj osuszacz, różnice polegają na mocowaniach przewodów sztywnych w różnych miejscach (otwory w innych miejscach bo różne są końcówki przewodów).
        Nie zostawiaj na długo rozszczelnionego układu bo wejdzie ci wilgoć i będziesz miał problem.
        I taka rada na koniec, kupuj osuszacz (wyłącznie nowy)na allegro a nie w sklepie czy hurtowni, na allegro zapłacisz 30-50zł. w sklepach cena od 100zł. wzwyż.
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Zamieszczone przez Tomo1 Zobacz posta
          Przy wymianie osuszacza rozszczelniasz układ, jeśli już sam się za to bierzesz to po zamontowaniu ostrożnie wkładaj i przykręcaj przewody żeby oringów nie uszkodzić.
          Nie kupuj osuszacza po nr.katalogowym bo możesz się naciąć, strasznie w tym mieszali, najlepiej zrób sobie fotkę od góry osuszacza i na tej podstawie kupuj osuszacz, różnice polegają na mocowaniach przewodów sztywnych w różnych miejscach (otwory w innych miejscach bo różne są końcówki przewodów).
          Nie zostawiaj na długo rozszczelnionego układu bo wejdzie ci wilgoć i będziesz miał problem.
          I taka rada na koniec, kupuj osuszacz (wyłącznie nowy)na allegro a nie w sklepie czy hurtowni, na allegro zapłacisz 30-50zł. w sklepach cena od 100zł. wzwyż.
          osuszacz już zamówiłem w sklepie u siebie w mieście - cena nie jest za bardzo wygórowana 45zł. Pzdr piwko dla Ciebie

Comment

Working...
          X