Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Filtr przeciwpyłkowy w 3D

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Filtr przeciwpyłkowy w 3D

Witam
    Mam takie pytanko odnosnie CIvica VIgen w wersji 3D (japonczyk). Czy jest filtr przeciwpyłkowy? Otwieram schowek - w zasadzie go wyjmuje i wg instrukcji serwisowej powinna być ramka...jednak ja takiej nie widzę...mam klimatyzacje chcialem ją odgrzybić sobie przy pomocy takiego spray-u Moje Auto Klimatyzacja - odnosnie jego drugie pytanie ..jak tego użyć bo to jest spray natomiast nie ma dyfuzora..jest króciutka rurka (ok. 1cm) taka cienka - jakby czegos brakowalo..nato,miast sprawdzalem w Norauto wsxzysztkie butelki tak maja...jest instrukcja ale kurde jak tego użyć.

Sa różne zasady działania tego typów środków jedne aplikuje się do kanaów wentylacyjnych a inne kładzie się na podłodze otwieta on sie rozprzestrzenia na całe wnetrze zamykasz drzwi on wypełnia ci wnetrze i oczywiście włanczasz klime... ale najlepiej zapyta się tam gdzie ku[iłeś... żeby dostac sie do filtra zdemontuj schowek i zaraz powinno ci się ujawnic miejsce filtta na przeciw schowka

Comment

W załączniku miejsce filtra przeciwpyłkowego. Niektóre wersje nie miały go pomimo posiadania klimatyzacji. Odnośnie odgrzybiania: wkładasz rurkę głęboko w kratkę nawiewu, psikasz, czekasz chwile, potem załączasz nawiew na 1 i zmieniasz tylko kierunek wiania dmuchawy.
      Załączone pliki
      Napijmy się piwka
      Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
      Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
      Sprzedam części z EJ9

Comment

Te środki w nawiew to Ci nie odgrzybią, a raczej tylko spłukają trochę brudu w głąb kanałów wentylacyjnych. Owszem będzie ładny zapach ale krótko. Otwierana puszka we wnętrzu, mniej więcej to samo tylko da zapach w całym aucie.

Dobre odgrzybianie polega na aplikacji specjalnego środka antygrzybicznego do parownika.
        Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

Otwierana puszka we wnętrzu, mniej więcej to samo tylko da zapach w całym aucie.

Wiesz nie jestem dobrze zoriętowany ale wiem że taka mozliwość istnieje...

Comment

Zamieszczone przez nytmare Zobacz posta
            W załączniku miejsce filtra przeciwpyłkowego. Niektóre wersje nie miały go pomimo posiadania klimatyzacji. Odnośnie odgrzybiania: wkładasz rurkę głęboko w kratkę nawiewu, psikasz, czekasz chwile, potem załączasz nawiew na 1 i zmieniasz tylko kierunek wiania dmuchawy.
            Nytmare wiesz..mam dokladnie ten rysunek, natomiast nie ma tej ramki...to by oznaczalo ze mimo klimy nie mam filtra?

Comment

Zamieszczone przez elnino81net Zobacz posta
              Nytmare wiesz..mam dokladnie ten rysunek, natomiast nie ma tej ramki...to by oznaczalo ze mimo klimy nie mam filtra?
              Całkiem możliwe. Jeżeli po ściągnięciu schowka op stronie konsoli środkowej widzisz tylko jeden masywny czarny plastik, z którego nie da się nic wymontować to nie masz filtra przeciwpyłkowego.
              Napijmy się piwka
              Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
              Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
              Sprzedam części z EJ9

Comment

troszkę to dziwne

Comment

Ja mam podobnie jak elnino81net. Demontuje schowek i niema ramki. Mi również brak filtra przeciwpyłkowego wydaje się być dziwny.

Comment

Zgadzam się z przemo_wb. Ja kupiłem dwa takie środki w tamtym roku. Wydałem na nie ok 40 zł i zadziałały jak odświeżacz na jakiś miesiąc. Ostatecznie i tak musiałem pojechać do warsztatu i tam zamówić czyszczenie za 80zł, dopiero to pomogło (czas trwania ok 1,5h). Można też zamówić dokładne czyszczenie. Rozbierają ci układ wentylacji i czyszczą go ręcznie koszt ok 160 zł czas takiej operacji to 4-8h. Co do ramki to jak jest na nią miejsce to prawdopodobnie ktoś ją wyjął i nie włożył. Możesz zadzwonić do jakiegoś salonu i zapytać. Moim zdaniem jak filtr był wyjęty to wszystkie zanieczyszczenia poszły dalej bo nic ich nie zatrzymywało. Polecam dokładne czyszczenie w warsztacie + dokupienie filtra (cena 40-50zł) i ramki.
                    Last edited by kost; 12-04-2010, 08:02.

Comment

A ja mam podobny problem.Propozycja KOSTa jest dobra tylko gdzie ta ramke zamontowac skoro nie ma na nia miejsca?

Comment

ja u siebie założyłem na wlocie powietrza pod maską ,otwór jest owalny a filtr kwadratowy ale trochę go dopasowałem do otworu + silikon na uszczelnianie i się trzyma . Jedynie przy wymianie będzie znowu trochę zabawy

Comment

Jeszcze w temacie,jezeli nie mam tego filtra przeciwpyłkowego to gdzie sie gromadzi brud i jak go usuwac? bo mam juz mało wydajna klimatyzacje a nabijana była rok temu i mysle ze poprostu jest zabrudzona.

Comment

dziwne ze masz klime bez tego filtra a brud gromadzi sie w kanalach nawiewu idacych od dmuchawy co jest pod schowkiem sa takie preparaty co sie psika w kratki nawiewu ale nie wiem czy to cos pomoze mozesz rozebrac dmuchawe tam gdzie powinien byc filtr i tam dobrze wyczyscic
                            Last edited by jump23; 14-06-2010, 16:12.

Comment

Jakis moze foto pokaz albo manual bo wczoraj tam zaglondnołem i nie wiem co i jak :/ sciongnołem metalowe zaczepy z tej białej puszki pod nogami pasazera i patrzylem do srodka to jest cos ala mała hłodnica i jest tam sporo brudu, lisci itd. nad tym jest wiatrak .Wyczyscil bym to ale nie wiem jak sie tam dostac udalo mi sie tylko lekko uchylic i zajzec.;/

Comment

Working...
                              X