Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

chłodnica

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• chłodnica

może ktoś mi odpowie co jakiś czas ubywa mi płynu chłodniczego w zbiorniczku wyrownawczym jak i w chłodnicy czy jest to normalne w mojej hondzie z klimą czy jest tego jakaś przyczyna? węże są chyba całe bo wszędzie jest sucho jak stoi pod spodem jak i pod maską

sprawdz olej czy nie jest mlekowaty kolor jeżeli tak to pewnie uszczelka pod głowicą do wymiany ale to najczarnieszy scenariusz szerokości

Comment

a w jakim czasie ci ubywa płynu i ile

Comment

tego płynu muszę dolać tak raz w miesiącu jak dużo jeżdżę około1/2litra ,jak zaczną się mrozy to chyba trzeba wymienić na koncentrat z wodą destylowaną, czy uzupełnić chłodnice do pełna płynem i zbiorniczek wyrównawczy do maksimum?

Comment

nie jest tak tragicznie jeżeli nie wymieniałeś jeszcze płynu chłodniczego to dla pewnośći sobie wymień myślałem ze żłopie ci więcej płynu na razie jeździj i od czasu do czasu zaglądnij. jeżeli wymienisz płyn chłodniczy to po przejechaniu ok 50 km dolej sobie płynu chłodniczego. tak dolewaj kilka razy później powinno się uspokoić pozdro

Comment

chłodnica

Zamieszczone przez jacek245 Zobacz posta
            nie jest tak tragicznie jeżeli nie wymieniałeś jeszcze płynu chłodniczego to dla pewnośći sobie wymień myślałem ze żłopie ci więcej płynu na razie jeździj i od czasu do czasu zaglądnij. jeżeli wymienisz płyn chłodniczy to po przejechaniu ok 50 km dolej sobie płynu chłodniczego. tak dolewaj kilka razy później powinno się uspokoić pozdro
            dzięki za wyjaśnienia pozdrawiam

Comment

ja ma to samo w swojej hondzi

Comment

Working...
              X