Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co to za zabiorniczek ??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• co to za zabiorniczek ??

Witam, jest trochę zbiorniczków pod maską w hondzie civic (3d 95-00) i nie wiem do czego ten się tyczy. Proszę o odp

Zamieszczone przez keke Zobacz posta
    Witam, jest trochę zbiorniczków pod maską w hondzie civic (3d 95-00) i nie wiem do czego ten się tyczy. Proszę o odp
    powinno cio pisac na zbiorniczku

Comment

Panowie a mogłby mi ktoś na podstawie tego zdjecia powyzej zaznaczyc lub powiedziec gdzie znajduje sie rozrusznik?? z gory dziekuje

Comment

Zamieszczone przez keke Zobacz posta
        To jest zbiorniczek z plynem do wspomagania, taki sam plyn jak hamulcowy.

Na tym zdjeciu nie widac rozrusznika...

Comment

Jeśli to jest od wspomagania, to czego tyczy się zbiorniczek z czerwonym korkiem (prawy dolny róg zdjęcia)? Bo o ile mi wiadomo to właśnie ten zbiorniczek jest od wspomagania.

Comment

w haniach jest hydrauliczne sprzegło i to jest zbiorniczek na płyn do niego wiem bo mi kiedys wężyk pęknol i biegow nie szlo wrzucac

Comment

Keke - to co pokazałeś na pierwszym zdjęciu to jest zbiorniczek "wspomagania" ale SPRZĘGŁA pisze w cudzysłowie wspomagania bo dokładnie to nie jest układ wspomagający ale dzięki niemu sprzęgło chodzi znacznie lżej stąd moje określenie, dokładnie zwie się to układ sterowania hydraulicznego , sprzęgła !!! To z czerwonym kapselkiem to zbiorniczek wspomagania Kierownicy , na zdjęciu obok pojemniczka sprzęgła na lewo jest zbiornik płynu hamulcowego , do sprysków jest obok prawego reflektora bodajże niebieski no i obok chłodnicy po lewej stronie zbiornik płynu chłodzącego .

A za rozrusznik nie dziękuj z góry bo raczej musisz wejść od dołu wtedy szybciej go zobaczysz
              Last edited by kamil608; 13-12-2009, 14:10.
              Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Zamieszczone przez taif1991 Zobacz posta
                To jest zbiorniczek z plynem do wspomagania, taki sam plyn jak hamulcowy.

Na tym zdjeciu nie widac rozrusznika...
                Bie wprowadzaj ludzi w błąd. Zbiorniczek od płynu wspomagania to ten z czerwonym korkiem. I do wspomagania nie leje się płynu hamulcowego (sic!) tylko ATF. Jak wlejesz tam płyn hamulcowy to życzę powodzenia
                Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

Do wspomagania kierownicy czerwony korek leje się - ATF
                  Do sprzęgła leje się hamulcowy - czyli do tego o który pytałeś w pierwszym poście

A dlatego hamulcowy ponieważ układ sterowania sprzęgła jest to taki mini układ jak w hamulcach , jest pompa i przewody hydrauliczne , natomiast w hamulcach wychodzą nam tłoczki tutaj wychodzi nam wysprzęglik , dlatego lejemy ten samy płyn bo to taki sam układ , tylko osobno zamontowany zbiornik a dlatego osobno że jak Ci się rozdupcy jeden to wiesz odrazu który a jakby były razem to byś nie wiedział
                  Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Sorry myslalem o tym a napisalem ze do wspomagania, to jest to sprzegla, pomyliło mi sie sorry...
                    Last edited by Tomo1; 13-12-2009, 14:33.

Comment

Zamieszczone przez przemo_wb Zobacz posta
                      Taif1991 nie wprowadzaj ludzi w błąd.

To jest zbiorniczek od płynu sprzęgła.
                      potwierdzam

lejesz tam plyn hamulcowy

Comment

Dzięki za fachową pomoc

Comment

w Vgenie jest to DOT3 a w VI DOT4 (plyn do wysprzeglika)

Comment

Wyjaśnione.
                            Zamykam

Comment

Working...
                            X