Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

chłodzenie, pompa wody czy coś innego..?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• chłodzenie, pompa wody czy coś innego..?

Braciszkowie!
    na zimnym silniku, początkowo za 2-3 razem naciśnięcia pedału gazu słychać dziwne przelewanie się, chlupotanie jakiejś cieczy... po kilku razach naciśnięcia gazu chlupotanie ustaje.

początkowo myślałem że może ruszając wjechałem w kałużę ale przy suchej pogodzie zdarza się to również (raz bardziej raz mniej...)

może to zbyt niski poziom cieczy chłodzącej, może żle pracuje pompa wody..?
    jestem głupi!
    jestem leszczem jeśli chodzi o mechanikę pojazdową, więc zwracam sie o poradę, czy to coś czym mam się niepokoić i udać się do mechanika czy nie brać do bani? da się z tym jeździć, ale trochę mnie to drażni...

proszę o podpowiedź!
    pozdro

Miałem taki objaw kiedyś ale w innym aucie (Opel Astra F 1.6 8v), po odpowietrzeniu układu chłodzenia ten dźwięk przelewania się był trochę cichszy. Po wymianie rozrządu (komplet razem z pompą wody), nadal ten dźwięk występował, natomiast gdy wymieniłem UPG (była wypalona, ubywało nieco płynu oraz w układzie chłodzenia było dość duże ciśnienie), po tym zabiegu tego dźwięku już nie było.

Na początek odpowietrzyłbym układ, jeśli to nie pomoże to pisz dalej.

Chyba że inni wskażą konkretniej co to może być
    Last edited by analyzer64; 03-12-2009, 21:21.

Comment

zrobię jak mówisz, analyzer64... a co to jest to UPG... sorry, ale ja jestem tylko nauczycielem..!

Comment

UPG to uszczelka pod głowicą

Comment

Working...
        X