Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Układ chłodzenia...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Układ chłodzenia...

Jest mały problemik, otoż nie dawno, wyciągnęłem zbiorniczek wyrównawczy na płyn chłodniczy, żeby umyć, bo było za dużo oleju i wywaliło oringa, a olej poszedł do ów układu... umyłem benzynką, zalałem świeżutki różowiutki płynek i po paru dniach znów jest jakiś zgniły... coś mi się zdjaje, że będe musiał cały układ chłodzenia przeczyścić, ewentualnie wymienić bo tego oleju troche było, a przewody mogą, wiadomo co, rozsypac sie z czasem... i teraz czy dam rade sam to zrobić, jak tak to czego powinienem użyć, może benzyny troszke wlać w ten układ? Ile może to kosztować w warsztacie? Jakieś porady sugestie, narazie mam wolne i bym pokombinował i póki mrozów nie ma
    siusiak jesteś i płacisz 5zł

polecam na takie przypadki 10 Minute Rad Flush
    Wlej zawartość opakowania do chłodnicy i w razie potrzeb uzupełnij wodą. Uruchom silnik na około 10 minut, następnie natychmiast opróżnij chłodnice i przepłukuj ją wodą, dopóki woda nie będzie całkiem czysta.
    D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM

Comment

tak jak kolega david prawi.na stacjach jest sporu wybór w tych środkach albo w hipermarketachale bron boze paliwem
      www.monsterz-tt.de LIFES TOO SHORT TO DRIVE SHITTY CARS!!!

Comment

Układ chłodzenia

Domyślam się, że musze spuścić troche tego płynu, nadebrać bo mam po sam korek go, tak więc się nie zmieści zawartość tego przeczyszczacza, strzykawka mam nadebrac , czy wystarczy że wyleje płyn chłodniczy ze zbiorniczka wyrównawczego i doleje tam tego przeczyszczacza, sam układ pobierze go z tamtąt na tyle, żeby przeczyścic układ w ciągu tych paru minut? Jeszcze jedno, wiem że jest jakaś nakrętka pod chłodnicą i ją musze odkręcić żeby spuścić ów płyny, ale jest chyba jeszcze coś co musze odkręcić, żeby wszystko wyleciało, domyślam się gdzie to może być ale pewnien nie jestem podpowiedź?

Comment

podpowiedź książka "Sam naprawiam" str.86 "Zlewanie i wlewanie cieczy chłodzącej"

Comment

Tak, tak żunio, przerobiłem książeczke ale co do tej drugiej śrubki to nie jestem zbyt pewnien, jest ona dość skorodowana i zapieczona, i czy oby napewno ta... wpierw to chyba odwiedze mechanika niech choć podpowie, a reszte sam zrobie...

Comment

Working...
            X