Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana rozrządu i pompy wodnej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana rozrządu i pompy wodnej

Posiadam Hondę Civic 1.4iS 90KM z 1997r - wersja hatchback. Jako że kupiłem ją niedawno, muszę wymienić rozrząd. Mechanik na przeglądzie doradził mi również wymianę pompy wodnej. Czy orientujecie się jakie są koszty poszczególnych części i robocizny? Czy możecie polecić dobry zakład w Szczecinie który się tym zajmie?
    Pytam o koszty, ponieważ odwiedziłem ostatnio przy okazji wizyty w castoramie Feu Vert i tam mi zaśpiewali cenę za rozrząd + pompę + robociznę = orientacyjnie 1180zł. Myślę sobie, że na pewno w normalnych zakładach można się zamknąć w jakiejś rozsądniejszej cenie. Jest to moje pierwsze auto, także nigdy do tej pory nie miałem do czynienia z mechanikami, stąd moje zapytanie.
    Piszcie również jeśli nie jesteście ze Szczecina, jestem ciekawy jak sprawa wygląda w innych częściach kraju.

Witam! Ja jak wymieniałem w swojej hani (1.4 90KM 2001 sedan ) to pasek rozrządu, napinacz, pompe wody, uszczelke i razem z robocizną wyniosło mnie 800zł, wiec nie wiem czemu tak duzo Ci wyliczyli w tym Feu Vert. Pozdrowionka z Łodzi

Comment

Zamieszczone przez Gino83
      ... wiec nie wiem czemu tak duzo Ci wyliczyli w tym Feu Vert. Pozdrowionka z Łodzi
      Pewnie dlatego, że to McDonald wśród warsztatów samochodowych ;-)
      Dlatego właśnie chcę się zorientować jakie są normalne ceny za tego typu usługi. Dzięki za odpowiedź i czekam na więcej opinii

Comment

Dokładnie koszt takiej zabawy to ok 800pln ale pompa wody hmmm moja wymagała wymiany po 230000km.Z tego co pamiętam instrukcja kaze sprawdzić co 200000km ale jak cos jest nie tak to zmień koszt pompy to ok 150-200pln.Pozdrawiam.

Comment

Witam, ja niedawno wymienialem rozrzad w 1.4 iS, bez pompy wodnej, a robilem to w...salonie Hondy. Zaplacilem 510zl i jeszcze mi umyli auto.

Comment

Mnie wymiana rozrządu bez pompy wody wyniosła 260zł

Comment

Gdzie miasto tam inaczej liczą Szczerze pierwsze słyszę o tym ze trzeba wymieniać pompę wodną... a jak można stwierdzić że jest już do wymiany czy profilaktycznie się wymienia po 200tys km?

Za rozrząd i wymianę w Hondzie mi policzyli ponad 1180zł, szlak by ich trafił z takimi cenami, kupiłem w hurtowni zamiennik za 40zł do tego napinacz paska 60zł i do tego 200zł robocizna w jednym z warsztatów i wszystko chodzi. Ale mieszkam pod Wawą a tu są inne ceny

Comment

Mam pytanko jakich firm polecacie zamienniki ja również chce wymienić pasek rolkę i napinacz planuje kupic pasek mitsuboshi rolke koyo. Czy to aby dobry wybór.

Comment

Pasek polecam Gates lub Contitech, rolka Ruville lub SKF.

Comment

Pany ile kosztuje zrobienie rozrządu w Civicu 6 z 1996 z silnikiem 1,5 vtec 115KM??

Comment

Zamieszczone przez tomosatomos Zobacz posta
                      Posiadam Hondę Civic 1.4iS 90KM z 1997r - wersja hatchback. Jako że kupiłem ją niedawno, muszę wymienić rozrząd. Mechanik na przeglądzie doradził mi również wymianę pompy wodnej. Czy orientujecie się jakie są koszty poszczególnych części i robocizny? Czy możecie polecić dobry zakład w Szczecinie który się tym zajmie?
                      Pytam o koszty, ponieważ odwiedziłem ostatnio przy okazji wizyty w castoramie Feu Vert i tam mi zaśpiewali cenę za rozrząd + pompę + robociznę = orientacyjnie 1180zł. Myślę sobie, że na pewno w normalnych zakładach można się zamknąć w jakiejś rozsądniejszej cenie. Jest to moje pierwsze auto, także nigdy do tej pory nie miałem do czynienia z mechanikami, stąd moje zapytanie.
                      Piszcie również jeśli nie jesteście ze Szczecina, jestem ciekawy jak sprawa wygląda w innych częściach kraju.
                      Ja wymienilem pasek rozrzadu, rolke, napinacz i klamke w ASO w katowicach i dalem za wszystko 650 zl

Comment

Przeczytaj dokładnie posty a zwłaszcza Chrisa.Ma prawie identyko motor.Zresztą można wszystko wypośrodkować.
                        ビートル ジョン

Comment

Witam.Ja bede wymienial rozrzad jutro i mechanik podliczyl mnie na 400zl. razem z robocizna, w tym pasek BOSCH a reszta czesci japonska(do hondy 16iLs coupe z 96r.)bez wymiany pompy.Kozienice

Comment

Working...
                          X