Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wahania wskazówki temaperatury

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wahania wskazówki temaperatury

Witam, może ktoś podpowie o co tu chodzi....
    Objaw: długi czas oczekiwania na to, żeby wskaźnik temperatury poszedł do góry a jak już idzie to nie do określonego zakresu jak zawsze lecz niżej, ogrzewanie działa a wskazówka nagle opada i znowu się podnosi.
    - wymiana termostatu na nowy z taką samą temperaturą otwarcia (78st.)
    Po wymianie i zagrzaniu silnika wskazówka leci w odpowiedni obszar, nie ma wahania, trzyma się ładnie, lecz termostat nie puszcza na chłodnicę czyli się nie otwiera.

Stary termostat sprawdzony w gorącej wodzie - idealnie się otwiera w temp. 78 - 79 - kilka razy sprawdzany bez żadnego zacinania się...

Wygląda na awarię termostatu - jak sam zresztą dobrze zdiagnozowałeś.
    Czasem nowy też nie działa poprawnie - niestety zdarza się - jakiej marki włożyłeś termostat?
    Co do "próby garnka" to mimo, że termostat ja przechodzi pozytywnie w silniku nie działa jak powinien- sam tak miałem.
    Finalnie wygląda jakbyś założył wadliwy termostat mimo że nowy. Wiem, że brzmi to dziwnie ale z tych danych tylko tyle mi wychodzi.
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Working...
    X