Witam posiadam honde Civic 6 fastback 1998 z silnikiem d14a8 1.4is 90km od początku jest jeden problem gotuję wodę najzwyczajniej wymieniłem czujnik wentylatora i załącza go już wymieniłem też pompę wody lecz od początku bąbluje w chłodnicy i dalej mam z tym problem wywala do zbiorniczka i puki nie skończy się woda wszystko jest okej w zasadzie nawet wentylator załączy proszę o rady dodam że mam instalacje gazową stag jednak na benzynie jest to samo termostat nowy dolny wąż nagrzewa z kratek gorące.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
D14A8 Wywala wodę przez zbiorniczek wyrównawczy
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Przemek0330 Zobacz postaautko kupiłem parę dni temu teraz już wiem że to na pewno upg będzie robione na dniach
Jeden się martwi że ma zapocenie na silniku, a drugi nawet się nie bawi w reklamacje tylko: cyk, fik remont silnika.
Czy poprzednik się poczuwa do oszustwa, czy nie masz mu nic do zarzucenia, albo dogadane pewnie...
Comment
-
Zamieszczone przez Przemek0330 Zobacz postaKupiłem go z defektem ze się grzał lecz nie była to fortuna zakładałem wymianę czujnika a wyszło jak wyszło no ale autko warte tego poprostu
Skoro tak tanio kupione, że warto robić UPG to nie zapomnij przy okazji wymiamenic na oryginalne innych uszczelek, no i zgodnie z procedurami - głowica do planowania, prowadnice zaworowe, uszczelniacze itp, nowe płyny itp...
Comment
-
Przemek, poczytaj inne tematy w dziale 6 i 7 o przegrzewającym się silniku i wywalającym płynie. Chodzi o to byś więcej miał wiedzy co i jak po naprawie upg, by sytuacji nie powtórzyć.
Kluczowe jest kontrolować szczelność układu chłodzenia. Pamiętaj też aby po naprawie regularnie sprawdzać skuteczność ogrzewania w kabinie! ... Im lepsze ogrzewanie w kabinie - tym lepsze chłodzenie silnika. Jeśli tylko zauważysz że nie ma skutecznego ogrzewania w kabinie - to od razu kontroluj stan cieczy. Bo znowu wypalisz upg. W lato regularnie sprawdzamy skuteczność grzania.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez Przemek0330 Zobacz postaczy na krzyż standardowo czy inaczej ?
To nie jest prosta wymiemana uszczelki.
Nie rób tego sam mecz oddaj do jakiegoś mądrego mechanika..
Comment
Comment