Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Woda wolno spływa z kranika.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Woda wolno spływa z kranika.

Dzień dobry,

piszę post z zapytaniem, w jakim tempie woda powinna spływać z kranika pod auto z miejsca, gdzie znajduje się filtr kabinowy.
    Problem jest taki, że odkryłem bardzo dużo wody pod siedzeniem pasażera. Sprawdzane było, czy woda dostaje się od zewnątrz, było rozmontowane podszybie, ale wszystko tutaj jest ok.
    Wg mojego badania woda wylewała się z obszaru filtra kabinowego, ponieważ lejąc wodę w miejsce, gdzie znajduje się filtr kabinowy woda spływała z kranika w wolnym tempie.
    Były próby udrożenia kanału przez powietrze ze sprężarki, lecz to nie pomogło.
    Moje pytanie to, czy woda nie powinna spływać szybciej z kranika lub czy jest sposób na to by szybciej spływała i czy moja diagnoza jest poprawna, ktoś miał taki problem?

IMG20230513112451.jpgPozdrawiam

Leje Ci się woda ale właśnie spod podszybia.

Blog auta Honda Civic Hondzis prowadzony przez kierowcę gottago. Wpis: Civic - Żegnamy problemy z drżący, falującym, nierówno pracującym silnikiem! .

Zrób to co tutaj, czyli nowe uszczelki podszybia, kupisz za 4 złote. I odegnij blaszkę znajdująca się pod podszybiem, w strone dmuchawy. I sprawdź odpływy pod podszybiem czy szybko spływa woda

Comment

Tylko, że jak napisałem, blaszka pod podszybiem była odgięta a uszczelki sprawdzone.

Comment

Zamieszczone przez matt_rac Zobacz posta
        Tylko, że jak napisałem, blaszka pod podszybiem była odgięta a uszczelki sprawdzone.
        Żeby stwierdzić czy wszystko jest ok trzeba zrobić test. Jak będzie padał deszcz, albo polejesz z węża na przednią szybę, włącz dmuchawę na maxa, jeśli wtedy zacznie Ci kapać na dywanik z dmuchawy lub filtra no to nie ma opcji, zasysa wodę tamtędy. To jest najczęstsze w tych autach, że przy włączonej dmuchawie na wyższych jej biegach woda zasysana jest do środka kabiny.

Nic nie napisałeś w jakich warunkach kapie Ci ta woda na dywanik, czy dzieje się to tylko podczas deszczu. Widzę że masz klimatyzację, więc jeśli woda zbiera się po dłuższej jeździe z włączoną klimatyzacją to najprawdopodobniej masz zapchany odpływ wody od parownika, w takim przypadku trzeba wejść pod auto, i przepchać ten odpływ czyli gumową rurkę schodzącą po ścianie grodziowej.

Odpływ parownika

obraz_2023-05-14_153611503.png
        Last edited by thirdman; 14-05-2023, 15:41.

Comment

jak byś dał radę sprawdzić przepustowość to od dołu wsadzić coś elastycznego do wężyka spustowego i potem zaglądać w przestrzeń odpływu czy jest drożne?
          Kierownik Działu Diesla

Comment

dziurawa podłoga

witam,

odkryłem skąd dostaje sie woda pod dywanikiem pasażera.civic_forum.jpg

Teraz mam pytanie jak najlepiej rozwiązać problem. Ponieważ nie mam dojścia od zewnątrz, żeby sprawdzić, gdzie zbiera się woda więc zacząłem kleić od wewnątrz. Na linii łączeniu blach, gdzie wychodzi woda (patrz zdj) użyłem kleju dekarskiego. Po czym zrobiłem test, zacząłem lać wodę na przednią szybę i czekać, czy wypływa woda. Niestety dalej wypływa tylko w innym miejscu na łączeniu blach. Chciałbym się poradzić jak rozwiązać problem dziury pod nogami pasażera.

pozdrawiam
            Załączone pliki

Comment

Zakleiłes efekt. Przyczyna pozostała. Jest sądząc po foto jest wyżej sporo. Trzeba szukać tam. Ze zdjęć nie wiem jaki to obszar...
              Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
              Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zdjęcie to miejsce pod prawą nogą pasażera, tam gdzie znajduje się komputer

Comment

Working...
                X