Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzrost temperatury civic VI 1.4 IS 90KM

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wzrost temperatury civic VI 1.4 IS 90KM

Cześć wszystkim. Mam problem z moją hondą. Jest to civic 6 1.4is 90KM. Jestem po wymianie termostatu w moim aucie lecz po jakimś czasie wyciekł płyn chłodniczy z chłodnicy. Potem silnik zaczął się gotować. Temperatura zaczęła rosnąć. Wiatrak przy chłodnicy włącza się a temperatura rośnie. Po jakimś czasie płyn chłodniczy zaczął uciekać. Nie wiem co to może być. Odczekałem aż silnik wystygnie zalałem płyn i wszystko jest ok.

Zamieszczone przez karolus0077 Zobacz posta
    Odczekałem aż silnik wystygnie zalałem płyn i wszystko jest ok.
    Nie jest.
    Jeśli układ był zalany poprawnie i stało sie to co sie stało to po rozgrzaniu silnika sprawdź czy chłodnica nie ma chłodnych obszarów,a potem szykuj sie na rwanie głowicy.
    Tematów o tym jest pierdyliard,poszukaj trochę a dowiesz się więcej niż potrzebujesz (łącznie ze sposobami naprawy i kosztorysem).

Comment

sprawa jest taka że wymiana sprawnego termostatu na sprawny jeszcze w żadnym aucie niczego nie poprawiła ani nie naprawiła.
      Tematów jak wspominiał m26 jest przeogroma ilości i 99,9% tych tematów w kazdym dziale jest o tym samym... jak to możliwe?
      a no tak to że twój silnik spalinowy działa na identycznych zasadach jak każdy silnik spalinowy w jakim dziale byś nie czytał. Najwięcej jest właśnie w VI i VII gen o takiej dokładnie przypadłości co u ciebie.
      Poczytaj, i potem opowiedz co zrobiłeś? co sprawdziłeś i co stwierdziłeś? po informacjach z którymi się zapoznałeś. (nie ma sensu tu robić "kopiuj wklej" z treści miliona takich samych tematów).
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X