Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niedogrzany silnik

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Kery Zobacz posta
    LPG jest ale problem występuje gdy LPG jest wyłączone
    no to znaczy że tu jest problem, nie wiem jak działa instalacja LPG w sensie czy jak LPG=OFF to ciecz chłodząca nie przechodzi przez mieszalnik? jest tam jakaś blokada?
    Z tego wynika że jest bo zaburza to przepływ gdy jedziesz na PB.
    Z nawiewów jest ciepłe powietrze gdy wskazówka od temp płynu jest prawie na glebie
    czyli ta informacja mówi jasno: ciecz nie przepływa układem fabrycznym przez termostat (i czujnik temp. który tam jest) tylko jakoś to miejsce omija. Instalatora LPG trzeba spytać o ten baypas. Przypuszczam że on baypas, jest właśnie zrobiony po to aby dobrze działało z LPG, no bo z założenia po to LPG zainstalowano.
    Edit: w tym tematach ciągle jest o przegrzewaniu się silnika....a ja mam problem z niedogrzaniem
    zgadza się, dokładnie dlatego i z tego powodu podałem tematy, tam jest zapisane i powtarzane w kółko co pomacać, co ma być, co zrobić i jak powinno być.
    Układ chłodzenia co do zasady działa identycznie czyli i chłodzenie i grzanie - odpowiada dokładnie tym samym zasadom i procesom - dlatego w tych tematach jest wiedza która musi działać w twoim aucie.
    Zadania do wykonane masz ściśle identyczne 100% dokładnie ma być to samo u Ciebie. Czyli jeśli (tu się powturzę co tam napisano) jeśli macasz węża wejście do nagrzewnicy (po 20km jazdy a on jest letni co nie ma prawa być miejsca) to pytanie jest - gdzie jest ta temp? przecież nie wyparowała. Jeszcze raz powtarzam, procesy grzania - chodzenia są identyczne. Czyli jeśli masz dobre chłodzenie - to musisz mieć dobre grzanie, Jeśli masz dobre grzanie to musisz mieć dobre chłodzenie. W sprawnym aucie tak to jest. natomiast...
    Jeśli mam dobre chłodzenie i słabe grzanie - no to na 100% jest coś nie tak.
    Jeśli mam dobre grzanie i przegrzewanie - no to na 100% jest coś nie tak.

Wszystkie te kwestie znajdziesz w tematach.
    Zamieszczone przez magicrod Zobacz posta
    1. Po ilu km wskazówka od temperatury zaczyna się ruszać?
    2. Czy po 2-4 kilometrach wąż górny i dolny ma tą samą temperaturę?
    dobre pytania.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X