Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Instrukcja odpowietrzania układu chłodzenia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Instrukcja odpowietrzania układu chłodzenia

Cześć !
    Niestety nie mogę znaleźć pewnie przewijającego się tutaj tematu odpowietrzania układu chłodzenia a mianowicie chodzi mi o instrukcje krok po kroku jak to wykonać żeby odpowietrzyć układ!
    Są gdzieś jakieś instrukcje/poradniki ? Filmiki na yt albo może ktoś rozpisać w punktach jak to zrobić laikowi ?
    Pozdrawiam

Wlewasz płyn do zbiorniczka wyrównawczego i chłodnicy aż wejdzie max, możesz posciskac węże żeby łatwiej się rozeszło. Jak w chłodnicy będzie max odpalasz silnik i co chwilę dolewasz to co wypije. Później przed każdą jazda kontrola w zbiorniczku wyrównawczym. No i to wszystko.

Comment

Proszę bardzo

Ten lejek co Eric używa ma nazwę "no spill funnel". Ja polecam kupić taki:

Pasuje idealnie do otworu w chłodnicy. Wlewa płyn chłodzący i układ sobie pobiera, nie trzeba dolewać.
      Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
      Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Z filmiku rozumiem że oprócz tego co napisał @Mtgad trzeba wskaźnik temp powietrza ustawić na max ale nie puszczać nawiewu. Dolewać płyn cały czas aż do czasu gdy włączy się wiatrak od chłodnicy ?

Comment

Jak wetkniesz sobie taki lejek do wlewu to nalej płynu tyle żeby nie zabrakło (pół lejka). Jak nie będzie pobierać płynu to można zatkać lejek i go wyjąć.
          Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
          Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Tak, zapomniałem o ogrzewaniu. Trzeba pojeździć kilka dni z ogrzewaniem na maxa, ale mamy zimę więc to nie problem

Comment

Working...
            X