Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w indetyfikacji części

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pomoc w indetyfikacji części

Cześć,

w celu wymiany oświetlenia pokręteł nawiewu, zdemontowałam panel środkowy, zrobiłam co trzeba, na koniec, przed złożeniem wszystkiego, całkiem bezmyślnie i niepotrzebnie bawiłam się pokrętłem ciepło/zimno... Aż tu nagle wyskoczyła pewna blaszka (zdjęcie poniżej). Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy może właśnie pochodzi gdzieś zza tego pokrętła. Wstrzymałam się ze składaniem, bo nie wiem na ile istotną funkcję pełniła. Chętnie olałabym temat, ale jednak wolałabym, żeby wróciła na swoje pierwotne miejsce aniżeli coś miało by później nie zagrać. Najbardziej obawiam się, że to może np. uniemożliwić regulacje temperatury nawiewu i będzie np. jedynie zimny nadmuch, a pokrętło jakby nieaktywne.

20181206_121650.jpg20181206_121909.jpg

Pytanie do Was: to jest blaszka trzymająca linkę regulacji temperatury na miejscu? Powinna być przykręcona śrubką w otworze widocznym na ostatnim zdjęciu? Mam trochę ograniczone pole manewru. Gałka zmiany biegów stawia opór, nie chce się odkręcić, przez co nie jestem w stanie całkiem zdjąć panelu środkowego.

20181206_122255.jpg

Ten pancerz, w którym znajduje się linka powinien dochodzić jedynie do tego miejsca?
    Last edited by ppaulina23; 06-12-2018, 13:03.

jak nie uruchomisz pancerza linki tą blaszką to nie będziesz miała regulacji temperatury. To jest bardzo ważny element.
    przeanalizuj temat: sterowanie ogrzewaniem - linka pokretla
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Jak dla mnie to ta blaszka powinna trzymać pancerz, tak, żeby się nie przesuwał razem z linką.

Comment

Panowie, dzięki za pomoc! Oczywiście nie obyło się bez komplikacji i innych tego typu zawirowań, ale sprawa załatwiona... Nigdy więcej.

Comment

Working...
        X