witam wszystkich... mam maly problem .. dzisiaj postanowilem pojechac do warsztatu wymienic filtr przeciwpylkowy i odgrzybic cala instalacje tylko tyle ze dowiedzialem sie od mechanika ze moja honda D14A4 96 r. 1,4 iS 90 KM nie posiada owego filtra co mi sie osobiscie w to wierzyc nie chce ...postanowilem pojechac do drogiego mechanika i on to sama stwierdzil ... pomozcie czy to prawda czy poprostu zlych mechanikow wybieram ?? i jeszcze pytanie jak sie odgrzybia samemu instalacje poniewaz kupilem sobie srodek do tego przeznaczony ... i jeszcze jedno co ile sie wymienia czynnik z olejem do ukladu klimatyzacji
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
klimatyzacja
Collapse
X
-
Czyli masz wersje civica bez filtra kabinowego... Naprawde nie wiem od czego to zalezy ze niektore hondy maja a niektore nie. Ja mam D14Z4 mam filtr kabinowy, kumpel ma D14A8 i nie ma.
Co do odgrzybienie, z tego co mi wiadomo, kupuje sie preparat w spreju z taka dluga dysza i wpsikuje sie go do kratek od nadmuchu, odczekasz jakies 5min, owtwierasz wszystkie drzwi w samochodzie i puszczasc nawiew na maksa... Ale czy czuc z nawiewu jakis nieprzyjemny zapach? Jesli nie to nie widze potrzeby odgrzybiania...
Comment
-
Mam ten sam model i rocznik co Ty (moja produkcja Japan) i również nie mam filtra. Osobiście odkręcałem całą obudowę w której znajduje sie parownik żeby sie upewnić. A więc mechanika zostaw w spokoju. Z moich spostrzeżeń wynika ze nie ma to aż takiego znaczenia. Modele z filtrem czy bez tak samo parują w zimie a jeżeli chodzi o kurz czy zanieczyszczenia to i tak dostaną się poprzez wloty wentylacyjne, szyby czy nieszczelności. Liście czy śmieci zatrzymaja sie przed filtrem jeżeli ktoś go posiada lub przed parownikiem jeżeli go nie ma. Co do odgrzybiania to na produkcie jest opis jak go stosować. Są takie które poprzez wężyki wprowadzasz do kanałów wentylacyjnych i są takie które po otwarciu zostawiasz w aucie, wychodzisz i czekasz aż z pojemnika wyleci cała zawartośc.Last edited by zunio; 05-04-2009, 09:17.
Comment
-
Japonia zawsze kojarzła się z solidnością i niezawodnością co nie umniejsza wykonania modeli w innych krajach, ale np. kiedy produkcję motocykli Honda przeniesiono z Japonii do Włoch, Japończycy musieli interweniować bo jakość wykonania pozostawiała wiele do życzenia co psuło reputację koncernu.Last edited by zunio; 06-04-2009, 09:56.
Comment
-
jak ja slyszalem ze produkcja japonska jest najlepsza w porownaniu z europejskim oczywiscie .... podobno japonskie wersje maja ocynkowana blache a europejskie juz nie ...moj jest japonczyk poniewaz rozczytalem to z numerow Vin JHMEJ9S400S....itd no i ja na swoja wersje nie narzekam mam pelna opcje tylko mnie zaniepokoil ten brak filtra przeciwpylkowego...a jesli chodzi o odgrzybianie to juz dalemm sobie rade i wszystko jest ok ... musialem wezyk wprowadzic tam gdzie jest odplyw wody z parownika i 30 sekund sikac preparatem za 45 zl hehe ...oczywiscie sikac preparatem na zgaszonym silniku itd ....po tym zostawic auto na pol godziny i jest ok
Comment
Comment