Witam, nie wiem jak opisać swój problem, pokrętło od nawiewu "zablokowane" jest na zimnym, w stronę ciepła (prawo) idzie tylko o centymetr, co się mogło zepsuć?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nie można ruszać pokrętłem od nawiewu
Collapse
X
-
Kierownik Działu Diesla
-
Z góry dziękuje, za przeniesienie tematu, a wracając, ja nie mam pokrętła tylko "lewo-prawo"
Pokrętło jest jakby zablokowane, nie mogę ruszyć w prawo, jakby ktoś trzymał od drugiej strony.
Jest aktualnie na zimnym ustawione i leci zimne, nagrzewnica raczej działa bo nie było żadnych problemów, po prostu zacięło się to cuś od sterowania otwarciem nagrzewnicy
Comment
-
no to w profilu uzupełnij model nie będziemy marnować czasu na zgadywanie modelu.
Zamieszczone przez magicrod Zobacz postaja nie mam pokrętła tylko "lewo-prawo"
Zamieszczone przez magicrod Zobacz postaPokrętło jest jakby zablokowaneLast edited by rambo7; 08-06-2018, 09:21.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
otwórz maskę, odnajdź węża gumowego (2 węże gumowe) co wchodzą do grodzi silnika (do kabiny) na 1 z nich jest zawór z linką, odepnij tę linkę.
Wróć do suwaka i nim poruszaj - puściło trzymanie - przesuwa się?
Jak tak to wróć pod maskę, ustal co się dzieje z tym zaworem na który jest zaczepiona linka, czemu się nie otwiera? rozruszaj go sprawdź otwieranie. Poszukaj w internecie "zawór nagrzewnicy civic" obejrzyj fotki zastanów się nad wymianą.
Jeśli pomimo zdjęcia linki z zaworu pod maską nadal suwak się nie przesuwa - rozważ jak po zdemontowaniu konsoli wyjąć panel z suwakiem.
Zerknij tez dokłądnie na Manual z rozbiórki co podałem wyżej, linka ma 2 końce prawda?
- no ... to po jednej stronie ma zawór na wężu ...a po drugiej jest zaczepiona w konsolo o zębatkę która otwiera zamyka klapy, może ta zębatka się nie kręci?
Robota jest mechaniczna, nie jest to skomplikowane a logiczne to działa mechanicznie więc coś gdzieś trzyma. Ty ustal co.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment