Witam, ostatnio jechałem obwodnicą i zauważyłem pewną przypadłość nawiewu, otóż przy wyższych prędkościach (100km/h+) strasznie dmucha mi gorącym powietrzem. Wszystko mam na OFF, powietrze na zimne, a przy większych prędkościach nadal strasznie dmucha gorącem. To normalne czy coś u mnie jest popsute?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ciepłe powietrze w kabinie
Collapse
X
-
Nawiew na off,to położenie serwisowe,w niektórych autach nawet go nie ma.Może właśnie dlatego leci ciepłe ,bo przepływ jest za mały przez rozgrzaną konsolę.Nachyl się i popatrz czy linka ciepło-zimno nie wylazła z pancerzem.Pod klapą na grodzi jest zawór,sprawdź czy działa jak przełączasz w kabinie.
-
Zamieszczone przez Crisowy Zobacz postaLinka jest zamontowana prawidłowo
Nie rozbierałem nigdy mieszalnika w 6g,więc nie wiem jakie jest uszczelnienie przepustnic,ale możliwe jest ze któreś po prostu sie odchyla i zaczyna przepuszczać pod naporem powietrza.Jednak przy sprawnie działajacym zaworze ,nic nie powinno tam grzać.
Sprawdź czy ten zawór chodzi jak trzeba w pełnym zakresie.Jesli trzeba,to wypnij linke i dla sprawdzenia zamknij go ręcznie,bo może brakuje mu kawałek do pełnego zamkniecia,a przy duzych obrotach takie uchylenie wystarczy żeby skutecznie umilić Ci życie.
Całkiem mozliwe ze w zaworze jest otworek odpowietrzajacy,wiec nieznacznie może przepuszczac wode,ale tylko na tyle żeby węże grzały się bardzo delikatnie,prawie niewyczuwalnie.
Last edited by m26; 28-06-2016, 06:09.
Comment
Comment