Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

klima duży spadek mocy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• klima duży spadek mocy

Witam.
    Mam problem. Gdy włącze klimatyzacje to czuć bardzo wyraźny spadek mocy. Na oko tak 10-20km. Jest to dość uciążliwe ponieważ do wyprzedzania musze ją wyłączyć albo mieć bardzo dużo miejsca. Silnik to 1.6 105 km
    I teraz pytanie czy "tyn model tak ma" czy coś z moją instalacją jest nie tak?

Ja mam silnik 1.4 to jak Klime się włączy to czuć różnicę w mocy

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Comment

Tak mają,ale pytanie teraz:jak duży ten spadek?Jedyne co można sprawdzić bez ingerencji w układ,to podpięcie zegarów i sprawdzenie jaka jest różnica cisnień na obu zaworach.Niestety wiaże się to z wizyta na warsztacie,bo w domu maszyny nikt nie ma raczej

Comment

Spadek jest bardzo duży. Jak odwiedze serwis to sie odezwe jeszcze

Comment

6 GEN.jpg6 GEN 1.jpg

Comment

1.jpg
            6 GEN.jpg

Comment

I jakieś nowe informacje? Ten spadek mocy jest mega irytujący.

Comment

Tak musi być i trzeba się przyzwyczaić do tego

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Comment

Ja jeżdżę cały czas na klimie zimą latem i jakoś nie zauważyłem spadku mocy lub innych niepokojących objawów. Honda civic 1.4

Comment

jeśli nie czujesz to klima działa chyba siłą woli , albo jej w ogóle niema .
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

W VI-genie próg mocy który pozwala swobodnie jeździć z klimą to ok. 120 KM. Przy słabszych silnikach auto ewidentnie zamula, a zwłaszcza ciężka 5-drzwiówka. Nie wierzę, że komuś w VI-ce 1.4 klima nie zamula poruszania się. Nie ma takiej opcji.
                      LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                      sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

U mnie nie zamulała,a teraz też już zamula,ale nie chce mi się tego rozbierać,bo to pewnie wina zatkanej dyszy rozprężnej.
                        Niestety w 6g nie jest ona na ścianie grodziowej jak w innych autach,albo choćby już w 7g.Budowa tej klimy jest archaiczna bo te auta sa już jednak trochę stare ,więc mają prawo .
                        Jak che Ci się rozbierać,to element nr 11 (po sprawdzeniu oczywiście reszty ,np osuszacza)

e012eddc6adc7c98cc9fe710cc28a477-1056x526.jpg

Tu dla porównania w 7g element 5, do którego dostęp jest już piękny.

f2fd1ee5e7fbeb09712d3d18ec9e3481-1056x526.jpg
                        Last edited by m26; 02-12-2016, 14:20.

Comment

Working...
                        X