Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Woda ucieka przez zbiornik wyrównawczy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Woda ucieka przez zbiornik wyrównawczy

Panowie, a więc tak: jestem pewny, że woda ucieka mi przez zbiornik wyrównawczy, tzn jak się zagrzeje to z chłodnicy wężykiem cofa się woda do zbiornika wyrównawczego, jak się cofa to widać pęchęrzyki powietrza w zbiorniku. No i 2 mechaników sugerowało uszczelke, no to wymieniłem. Okazało się że uszczelka była cała i głowica również, no to mechanior wymienił jeszcze termostat. Wracam od mechanika lekko przypałowałem, otwieram klape a tam co? Woda wokół zbiornika wyrównawczego i on pusty. Nie mam mazi pod korkiem od oleju, ani pod korkiem od chłodnicy. Macie jakiś pomysł co to może być? W hondzie już prawie obowiązkowo Lepszy Power Gamoniu. Wszystkie przewody są ciepłe, chłodnica na dole jest letnia, no i ten przewód też

Pierwszy wpis nie w tym miejscu, widać że pominąłeś Regulamin. Warto nadrobić zaległość.
    Last edited by rambo7; 20-05-2016, 16:14. Powód: Regulamin pkt 2.

A któryś sprawdził sam korek? Zdejmij wężyk z chłodnicy i ściśnij węże,jak coś wyleci to wywal ten korek.
    To jest uklad ciśnieniowy ,jak ciśnienia nie ma ,to płyn się będzie gotował.

Comment

Zamieszczone przez matiw Zobacz posta
      chłodnica na dole jest letnia, no i ten przewód też
      to jest klu sprawy. Gdy temperatura sięga ponad 100stC to woda się gotuje, czyli na spodzie chłodnicy nie ma prawa być - "spód chłodnicy letni". ani przewód nie powinien być letni - nie ma prawa byś go dotknął bo sięoparzysz ... a tak nie jest?
      Nadrób Regulamin z zakresie pierwszych 3 punktów - bo to kluczowe dla twojego problemu. czyli, przywitanko, odszukanie swojego tematu - problemu, pisanie w odpowiednim miejscu. Nie ma sensu tworzyć 1500 tematu o tym samym problemie.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Rambo wstał Czekałem na to,wiedziałem że tak będzie Wiem już kim będę straszył niegzrzeczne dzieci.
        Bardzo dobrze -pożądek,pożądek i jeszcze raz pożądek. Sam na początku dostałem reprymendę za odgrzewanie starych kotletów

Comment

Working...
        X