Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z płynem chłodniczym

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem z płynem chłodniczym

witam Was mam pytanie i zarazem problem bo jakis tydzien temu dolałem do zbiornika wyrownawczego plynu chlodniczego dokladnie na max, zrobilem niecalem 100km i spadlo mi do polowy. czy to uszczelka bo w sumei zadnych innych negatywnych objawow nie zobaczylem. Z gory dzieki za odpowiedzi
    Last edited by BeatleJohn; 13-02-2009, 23:36.

a miales wymieniana chlodnice weza od chlodnicy albo cos? bo jesli tak i spuszczany byl plyn do 0 to po ponownym napelnieniu jeszcze ubywa i trzeba dolac. jesli nie to sprawdz weza przy laczeniu z chlodnica. bardzo kiesko jest to rozwiazane i np plastikowy lacznik moze puszczac...no albo waz gdzies dziurawy?

Comment

Zamieszczone przez czapaja Zobacz posta
      a miales wymieniana chlodnice weza od chlodnicy albo cos? bo jesli tak i spuszczany byl plyn do 0 to po ponownym napelnieniu jeszcze ubywa i trzeba dolac. jesli nie to sprawdz weza przy laczeniu z chlodnica. bardzo kiesko jest to rozwiazane i np plastikowy lacznik moze puszczac...no albo waz gdzies dziurawy?
      odkad ja jestem wlascielem samochodu cyli jakies 6 miesiecy to nic nie wymienialem i na poczatku nei mialem problemow z tym... sprawdzalem tak z grubsza to tez zadnych wyciekow nie widac, jedyne co zobbaczylem to to ze plyn w chlodnicy zmienil troche barwe z niebieskiego na taki troche brązowy, czyzby mieszal sie z olejem ? ;/

Comment

bardzo mozliwe wez podjedz do mechanika niech ci sprawdzi kompresje na cylindrach

Comment

Żeby obiektywnie stwierdzić ubytek płynu należy dolewać i sprawdzać poziom płynu przy zimnym silniku.

Po jeździe poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym może się podnosić ...

Comment

Zamieszczone przez PeJot Zobacz posta
            Żeby obiektywnie stwierdzić ubytek płynu należy dolewać i sprawdzać poziom płynu przy zimnym silniku.

Po jeździe poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym może się podnosić ...
            to dupa bo mi ucieka wlasnie raczej na rozgrzanym i dzis nawet zobaczylem ze troche dymi z chlodnicy cos...a w ogole przy dobrym ukladzie chlodzacym tzn bez zadnych usterek i wyciekow jest jakis dopuszczalny ubytek plynu w chlodnicy??

Comment

ja mialem podobny problem, jesli Ci dymi z chlodnicy, i woda sie gotuje to moze masz pęłkniętą uszczelke pod glowica, ale najpierw sprwadz czy wiatrak jest podlaczony, z lewej strony kolo zbiorniczka wyrownawczego jest wtyczka do wiatraka, sprawdz czy jest podpiety,

Comment

Na pewno nie powinno być widocznych ubytków po przebiegu 100km ...

Jak dymi z którejś rureczki chłodnicy to jest dziurka i masz chłodnicę do wymiany.

Opisz dokładniej to dymienie i sprawdź jeszcze po jeździe ale na włączonym silniku czy lecą bąbelki w zbiorniczku wyrównawczym - sugerowałoby to przedmuch z cylindra przez uszczelkę pod głowicą - niestety spory wydatek :/

Comment

Working...
                X