witam Was mam pytanie i zarazem problem bo jakis tydzien temu dolałem do zbiornika wyrownawczego plynu chlodniczego dokladnie na max, zrobilem niecalem 100km i spadlo mi do polowy. czy to uszczelka bo w sumei zadnych innych negatywnych objawow nie zobaczylem. Z gory dzieki za odpowiedzi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
problem z płynem chłodniczym
Collapse
X
-
a miales wymieniana chlodnice weza od chlodnicy albo cos? bo jesli tak i spuszczany byl plyn do 0 to po ponownym napelnieniu jeszcze ubywa i trzeba dolac. jesli nie to sprawdz weza przy laczeniu z chlodnica. bardzo kiesko jest to rozwiazane i np plastikowy lacznik moze puszczac...no albo waz gdzies dziurawy?
-
Zamieszczone przez czapaja Zobacz postaa miales wymieniana chlodnice weza od chlodnicy albo cos? bo jesli tak i spuszczany byl plyn do 0 to po ponownym napelnieniu jeszcze ubywa i trzeba dolac. jesli nie to sprawdz weza przy laczeniu z chlodnica. bardzo kiesko jest to rozwiazane i np plastikowy lacznik moze puszczac...no albo waz gdzies dziurawy?
Comment
-
Zamieszczone przez PeJot Zobacz postaŻeby obiektywnie stwierdzić ubytek płynu należy dolewać i sprawdzać poziom płynu przy zimnym silniku.
Po jeździe poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym może się podnosić ...
Comment
-
Na pewno nie powinno być widocznych ubytków po przebiegu 100km ...
Jak dymi z którejś rureczki chłodnicy to jest dziurka i masz chłodnicę do wymiany.
Opisz dokładniej to dymienie i sprawdź jeszcze po jeździe ale na włączonym silniku czy lecą bąbelki w zbiorniczku wyrównawczym - sugerowałoby to przedmuch z cylindra przez uszczelkę pod głowicą - niestety spory wydatek :/
Comment
Comment